Spennende uke for hjemmekinoentusiastene

blu-ray-1024x588Norsk katastrofefilm og superheltmoro fronter uke 49.

Hver uke gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. Bølgen

Bølgen Nasjonen har endelig fått sin første katastrofefilm. I hvet fall i bokstavelig forstand. Uansett: Kristoffer Joner er geologen som må stupe uti det når ras i fjellkjeden Åkernesremna skaper en 80 meter høy flodbølge som truer med å ommøblere Mørekystens mest yndede ankringsplass for cruiseskip.

Norges Oscar-kandidat fungerer meget godt i følge vår anmelder Øystein T. Drabløs. Han slo til med terningkast fem i sin anmeldelse.

2. Ant-Man

Ant-Man Scott Lang er en fraskilt innbruddstyv uten andre veier å gå enn den som fører tilbake til fengselet han nettopp kom ut fra. Likevel trenger han penger moralens smale sti ikke vil gi, for å kunne ha kontakt med sin farsforgudende datter. Da passer det godt at forskeren og filantropen Hank Pym tilbyr Lang en utvei fra livet som lovstridig tjuvradd: Rollen som den størrelsesfleksible superhelten Ant-Man – en litt mer lovlydig tjuvradd.

Det nye tilskuddet til Marvels stadig voksende karaktergalleri på film fikk en god mottakelse fra vår anmelder, som også denne gang var Øystein T. Drabløs. Les hele hans anmeldelse her.

3. Innsiden ut

Innsiden ut Vi er inne i hodet til Riley, en 11 år gammel jente. Familien har nettopp flyttet til San Francisco, og Riley har problemer med å tilpasse seg. Det er fem følelser som guider ethvert menneske: Joy, Disgust, Fear, Sadness og Anger, og disse er stemmene i vårt hode. I Rileys hode er det Joy som regjerer, som følge av en lykkelig oppvekst preget av glede. Men denne flyttingen har skapt ubalanse hos Riley, og flere av minnene blir preget av tristhet. Joy og Sadness blir sugd ut av hjernen ved en feil, og sendt til langtidsminnet. Nå må de navigere seg tilbake før depresjon og usikkerhet overtar Rileys bevissthet.

Pixars nyeste perle fikk fem sterke prikker på terningen da Mohsan Ali anmeldte filmen. Herkan du lese hele Mohsans anmeldelse.

4. Far From the Madding Crowd

Far From the Madding Crowd Siden hun er foreldreløs, har frøken Bathsheba Everdene (Carey Mulligan) aldri fått med seg at kvinner skal være underdanige og avhengige av menn.

Derfor sier hun nei når den kjekke og hyggelige bonden Gabriel Oak (Matthias Shoenaerts) tilbyr henne en ring på fingeren. Han har flust med sauer og hun har ingen – det er en maktfordeling Bathsheba ikke kan leve med.

Problemet blir dog tilsynelatende løst etter tre minutter: Gabriels flokk begår selvmord, og Bathsheba arver hele gården til den eksentriske onkelen som gjorde henne til slik en vriompeis i første omgang. Men når Bathsheba nå plutselig er fylkets hotteste gårdsoverhode, får hun plutselig oppmerksomhet fra flere kanter. Skal hun kanskje velge den rike og velutdannede Boldwood (Michael Sheen), eller den sexy kvinnebedåreren Troy (Tom Sturridge)? Eller hva med å la menn være menn og konsentrere seg om å bli en kickass agronom?

Nok et sterkt terningkast ble trillet da Håkon Marcus fikk sett den sterke “Far From the Madding Crowd”. Om du ønsker å finne ut begrunnelsen bak terningkastet, så finner du anmeldelsen i sin helhet her.

6. Mission: Impossible – Rogue Nation

Mission: Impossible - Rogue Nation “Desperate times, desperate measures”, slik plakaten selv proklamerer.

Derfor har vi altså en ny runde umuligheter for Ethan Hunt & co. å bryne seg på. Denne gangen,må han avdekke og spore opp det internasjonale forbryterlauget “Syndikatet”, og dets bebrillede leder. Selvfølgelig ikke uten et par solide kjepper i hjulene fra start av, som for eksempel at IMF er oppløst etter ordre fra regelrytterne i CIA.

Med unntak av “Ant-Man” har samtlige filmer til nå fått terningkast fem. Og det fikk også denne filmen da Øystein T. Drabløs fikk sett filmen. Hele anmeldelsen til Øystein utbroderer videre.

7. Karsten og Petra på safari

Karsten og Petra på safari Denne fjerde og siste gangen stikker Karsten og Petra på tur til verdens mest eksotiske land: Afrika!

Hvor i Afrika er selvfølgelig ikke så viktig. Det er noen stepper, sebraer og stammefolk der. Du vet, sånne Afrikagreier. Uansett er det safari de to erterisene begir seg ut på denne gange – med voksen anstalt, selvfølgelig. Vel fremme på kontinentet finner Karsten og Petra en løveunge, som den bortskjemte nabojenta deres har holdt som kjæledyr. Jakten på løveungens mamma leder Karsten, Petra, Morfar og deres afrikanske følgesvenner til en jegerbande, som jakter løver i nasjonalparker.

Nok en gang var det Øystein T. Drabløs som fikk anmelde en av ukens fokustitler. Utrolig nok er også terningkastet sterkt til denne norske barnefilmen, selv om det ikke ble terningkast fem, eller seks. Les gjerne hele anmeldelsen til Øystein for et dypere dykk i begrunnelsen til terningkastet – som for øvrig ble fire. Anmeldelsen hans finner du her.

8. Wendyeffekten

Wendyeffekten Handlingen foregår på Bøler, et eget lite økosystem innad i Oslos bybilde. Her spilles illegal poker, penger vaskes hvite og bydelens lånehaier biter brutalt tilbake uten tilstrekkelig foring. Her bor og arbeider prostituerte Wendy, som trekkes inn i smørja når det økokriminelle klimaet på Bøler legger seg i samme fil som Lehman Brothers. Før Bøler-økonomien tar avkjørselen ut i kriminalkonkurs, blir det opp til Wendy å gjenopprette balansen. Hun sitter nemlig på fingeren (ikke bokstavelig talt) til det kriminelle miljøets avdøde regnskapsfører, som trengs for å åpne safen som vil sørge for fri flyt av likvider i Bølers undergrunn igjen.

Så er vi kommet til ukens sorte får. “Wendyeffekten” ble også anmeldt av Øystein T. Drabløs, og fikk kun med seg to stusselige prikker på terningen. Anmeldelsen til Øystein finner du her.

I tillegg til våre utvalgte utgivelser kommer også …

  • Close Range
  • The Following – Sesong 3
  • The Rewrite

… og den eldre utgivelsen som kommer på blu-ray denne uka er:

  • Harry Potter Komplett Boks med Funko Doll (2001-2011)