– Spielberg og Hanks går sammen igjen

Superduoen vurderer et sjette samarbeid.

“Saving Private Ryan”, “Band of Brothers”, “Catch Me If You Can” og “The Pacific”. Samarbeidene Steven Spielberg og Tom Hanks imellom bruker å gi resultater av det prisvinnende slaget. Pluss “The Terminal”, da.

Nå vurderer kompisene et sjette samarbeid, på en foreløpig navnløs thriller om den kalde krigen, melder Variety.

Hanks og Spielberg planlegger etter sigende å ta sine plasser henholdsvis foran og bak kamera, for å lage film ut av den sanne historien om James Donovan, en amerikansk advokat som ble sendt bak fiendtlige (altså russsiske) linjer av CIA for å forhandle fram en avtale om løslatelse av en fanget spionfly-pilot.

Trolig en tredje Oscar-jakt der, altså. Det prisvante paret har imidlertid ikke satt navnetrekkene sine på noen kontrakter helt ennå.

Tom Hanks venter med å se an kvaliteten på manuset det ubeskrevne bladet Matt Charman skal trylle fram, mens Steven Spielberg fortsatt ikke har bestemt seg for om han heller vil lage det historiske dramaet “Montezuma”, det semi-religiøse dramaet “The Kidnapping Of Edgardo Mortara” eller enkelt og greit ta manuset til den nå sagnomsuste “Robopocalypse” opp fra papirkurven igjen.

Spielberg hadde opprinnelig planer om å regissere Bradley Cooper i krigsfilmen “American Sniper”, men valgte å hoppe av i svingen da Warner Brothers snurpet igjen pengesekken. Nå lager han i stedet ny “Tintin”-film med Peter Jackson. Hanks er på sin side travelt opptatt med dramakomedien “A Hologram for the King”, sammen med “Cloud Atlas”-regissør Tom Twyker.