2
Spillegalskap og svindel

Tittel:
Runner Runner
Sjanger:
Drama, Thriller
Varighet:
1 t. 31 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Justin Timberlake
  • Ben Affleck
  • Gemma Arterton
  • Anthony Mackie
  • John Heard
Regissør:
Brad Furman

“Runner Runner” viser hvordan ting skranter bak fasaden. Ironisk nok sliter filmen selv med å holde oppe sin egen fasade.

I “Runner Runner” møter vi Princeton-studenten Richie Furst (Justin Timberlake). Når dyre skolepenger skal betales og lommeboka ikke strekker til, velger Richie å satse alt han har på et pokerspill på nett. Selvfølgelig taper han. Men det er noe som ikke stemmer, og Richie oppdager at han har blitt lurt.

Turen går derfor til Costa Rica og verdens største onlinecasino-eier, Ivan Block (Ben Affleck), for å få pengene tilbake. Richie ender da opp som Blocks høyre hånd og får virkelig ta og føle på rikmannstilværelsen. Bak fasaden er ting likevel ikke så glamorøst som det virker, og Richie lærer fort at Ivan Block ikke akkurat er en kjernekar og at det kanskje er lurt å heller være på utsiden av hans gamblingimperium.

Regissør Brad Furman har ikke vært overdrevent heldig med skuespillernes innsats i denne filmen. At Justin Timberlake har en fot innenfor både musikk- og filmbransjen er noe han har til felles men mange andre kjente fjes, men i motsetning til flere andre kan noen av hans tidligere roller faktisk roses. I “Runner Runner” blir hans skuespill likevel for overfladisk, og Timberlake imponerer ikke.

For det andre er heller ikke Ben Affleck noe å skryte av. Han har jo i det siste fått mye tyn for den kommende Batman-rollen, og han beviser dessverre i “Runner Runner” at han ikke klarer å mestre rollen som tøffing. Som den kjekkasen og pusegutten Affleck er burde han holde seg til roller i romantiske komedier hvor han hører bedre hjemme. Når vi først er inne på rollebesetningen så kan jeg ikke la være å påpeke hvor gammal og hengslete faren fra “Alene hjemme”-filmene har blitt (John Heard spiller faren til Richie Furst) – tida flyr!

“Runner Runner” skal fremstå som kjempespennende, men det er den altså ikke. Det vies alt for mye tid til å bygge opp til en handling som aldri kommer i gang. Du sitter i kinosetet og venter og venter. Når det endelig begynner å skje noe er filmen nesten ferdig og løsningen på konflikten kommer i løpet av et blunk før rulleteksten tar over. Det eneste plusset jeg kan tenke på er scenen fra en stor rikingfest med Deadmau5′ toner rungende i salen. Det var kult!

Men “Runner Runner” er virkelig lite å skryte av.