3
Spionene som spermet meg

Tittel:
This Means War
Sjanger:
Action, Komedie, Romantikk
Varighet:
1 t. 37 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Vhris Pine
  • Tom Hardy
  • Reese Witherspoon
Regissør:
McG

Hei, jeg heter Reese Witherspoon. Og jeg sliter med å velge hvilken toppspion jeg elsker mest. Se på dem’a!

Vel, både Tom Hardy og Chris Pine representerer en godt blandet miks av badass og flørtepus – og det er jo det jenter liker, hvert fall i Hollywood. I “This Means War” representerer de også CIAs fremste rekker – ikke at det stopper dem fra å opptre som sprengkåte guttunger på fritida.

Like utenkelig som at CIAs fremste rekker er vanvittig uprofesjonelle er det at de to forelsker seg i Reese Witherspoons karakter Lauren – ikke nødvendigvis fordi Lauren ikke er særlig tiltrekkende, men snarere på grunn av at hun er spilt av Reese Witherspoon – som er desto mindre tiltrekkende, og strengt tatt gått ut på dato.

Det er imidlertid artig å se toppspioner ta i bruk fancy spionutstyr til å stikke kjepper i hjulene på hverandre. Hadde bare målet vært et annet, eller i det minste utfallet. Ut av skapet-utfallet hadde tilfredsstilt mer. Bare se på “Valentine’s Day”.

Sett bort ifra den uforståelige damejakta pågår det et sideoppdrag – et ordentlig et – som levnes svært lite tid og krefter, og som på ingen måte er så faretruende som det tidvis utgir seg for å være. Ikke noe pluss ved filmen, akkurat.

Jeg sitter igjen med følelsen av at dette kunne egnet seg best for en guttefilmkveld for 14-åringer, men jeg tror heller ikke de ville skjønt Reese Witherspoon-greia. Burde heller valgt Meg Ryan. Eller Susan Sarandon. Eller Helen Mirren.