5
Sprek og gøyal sexfilm

Tittel:
The Little Death
Sjanger:
Komedie, Romantikk
Varighet:
1 t. 36 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Bojana Novakovic
  • Josh Lawson
  • Damon Herriman
  • Erin James
  • Lisa McCune
Regissør:
Josh Lawson

Hva gjør deg opphisset? Folk som sover? Folk som gråter? Hva med å bli voldtatt? Fetisjene er mange og festlig formidlet i denne tragikomiske sexkomedien.

Om du tror “Fifty Shades of Grey” er den heftigste sexfilmen i år – tro om igjen. “The Little Death” tar nemlig for seg langt snodigere fetisjer enn BDSM. Og de er plassert hos folk som fremstår som mye mer normale enn Christian Grey. Der vi slet med å sette oss inn i Fifty Shades’ seksuelle univers føles veien oppsiktsvekkende kort til empati for karakterene i Australias siste kinobidrag. Men for all del – ikke for kort.

Vi møter en rekke par som alle mangler et fullkomment sexliv. Flere undertrykker sine egne fetisjer – ganske enkelt fordi de er så sabla pinlige, andre gjør så godt de kan for å tilfredsstille sexpartnerens ønsker – uavhengige av hvor hårreisende de er.

Det rare er at selv om tematikken mest av alt høres ut som en fransk, hurtigklipt filterkomedie, evner regissør og manusforfatter (og skuespiller!) Josh Lawson å formidle troverdige lakensituasjoner og dertil forståelig kjølvannsproblematikk – uten at filmen blir verken kjedelig eller for snål.

“The Little Death” er en betimelig skildring av vanlige folks uvanlige sexbehov. Et tema vi sikkert ikke tar skade av at finner veien ut i åpenheten snart. Menneskeheten hadde brått blitt litt mer fargerik.

Klippingen er god, selv om de forskjellige parene får litt ujevn spilletid. Den lengste scenen – og den definitivt beste – kommer mot slutten av filmen, og omhandler et “par” som vi foreløpig ikke har blitt noe særlig kjent med. Men heller ikke det er problematisk.

Dette er rett og slett en velskrudd film om et tema som før eller siden berører de aller fleste av oss – seksuelle behov, altså. Skuespillerne gjør en formidabel jobb på respektive madrasser og det hadde neppe skadet med et kvarters ekstra kinoglede. Eventuelt kan man se filmen flere ganger. Det skal nok gå an.