“Star Wars: Episode VII” filmes neste år

Produsent Bryan Burk bekrefter at “Star Wars: Episode VII” kommer i 2015.

Det har vært mye snakk om Disney ikke var en smule optimistiske da de i november i fjor avslørte at “Star Wars: Episode VII” kunne ventes på kino innen 2015. Men slik snakk er bare tullprat, ifølge produsent Bryan Burk, som bekrefter at den neste “Star Wars”-episoden er i rute.

I et intervju med Collider, forteller Burk at regissør J.J. Abrams & co. satser på å begynne filmingen av episode VII så snart Abrams og Michael Arndt er ferdig med manuset.

– Vi er på en timeplan der vi satser på å begynne tidlig neste år. Hvor filmingen skal skje er foreløpig uklart på grunn av at manuset ikke er ferdig og en del andre faktorer. Førproduksjon er som oftest en veldig frittflytende prosess, og når vi føler at manuset og alt annet er klart, kjører vi på. Slik blir det med “Star Wars” også, forklarer Burk.

Interessen for det som kan kalles tiårets største film er selvfølgelig enorm, og det går sjelden dager der nye spekulasjoner ikke dukker opp på nettet eller i media.

Allerede er det på det nærmeste bekreftet at de gamle heltene Mark Hammill, Carrie Fisher og Harrison Ford returnerer til serien. Det spekuleres også tungt i om “Tudors”-skuespilleren Jonathan Rhys-Meyers skal være ønsket i en sentral rolle i filmen.

Andre sentrale “Star Wars”-folk, som komponist John Williams skal også bidra til den nye trilogien.

Selv om slike lekkasjer har kommet fram, har J.J. Abrams, Lucasfilm og Disney holdt lokket imponerende tett over episode VII, VIII og IX, noe Abrams også gjorde med sin noe skuffende “Star Trek”-oppfølger.

Men manglende lekkasjer til tross, “Star Wars”-fansen kan puste lettet ut: Abrams & co. har tilsynelatende stålkontroll.