Star Wars-skuespillerne offentliggjort

Endelig har J.J. Abrams sluppet navnene på de nye intergalaktiske heltene.

Det er denne gjengen som blir å finne i en galakse langt, langt borte:

John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson og Max von Sydows navn står på filmplakaten når “Star Wars: Episode VII” lanseres i desember 2015. I tillegg får vi et gjensyn med Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew og Kenny Baker.

Nyheten kommer fra starwars.com. Regissør J.J. Abrams sier følgende til nettsiden:

Vi er henrykt over endelig å kunne fortelle verden hvem som har fått de store rollene. Det er både spennende og surrealistisk å se de gamle folkekjære Star Wars-fjesene komme sammen med unge talentfulle skuespillere for å skape noe nytt. Vi begynner filmingen i løpet av noen uker, og alle vil utvilsomt gjøre sitt beste for å tilfredsstille fansen.

Nedenfor kan du lese om skuespillernes bakgrunn. Et bilde av crewet samlet finner du her.

Oscar Isaac: Har vært å finne i filmer helt siden 1996, men fikk ikke sitt store gjennombrudd før han landet hovedrollen i den kritikerroste “Inside Llewyn Davis”. Vår anmelder mente Isaacs prestasjon i Coen-brødrenes film ville få ham ut av periferien og inn i det gode selskap. At skuespilleren fortjente en Oscar-nominasjon. Før det var Isaac best kjent for drittsekkroller i “Drive” og “Sucker Punch”.

Adam Driver: Også Driver var med i “Inside Llewyn Davis” og fikk skryt av vår anmelder for å være passelig fjern, men Driver er aller best kjent for rollen som den selvsentrerte Adam Sacker i TV-serien “Girls”. Ryktene rundt castingen av Driver har liggi lenge i lufta og det heteste fra jungeltelegrafen er at skuespilleren er tiltenkt en skurkerolle.

Andy Serkis: Bør være et kjent navn nå. Ringer det ingen bjelle begynner det kanskje å demre dersom vi sier my precious, my precious ..? Andy Serkis er mannen som bragte ringvraket Gollum fra “Ringenes Herre” til uforglemmelige høyder. Spørsmålet er om Serkis får bære sitt eget ansikt denne gangen eller om han forkles som en eller annen snodig skapning.

Max von Sydow: … eller Carl Adolf von Sydow som han egentlig heter, er Skandinavias bidrag til “Star Wars”-universet. Fyren er jo svensk! Født i selveste Skåne, dog han har også fransk statsborgeskap. Von Sydow er aller best kjent for sin rolle som “Father Merrin” i en av tidenes skumleste filmer, “The Exorcist”. Svensken var allerede  godt oppi åra da den kom ut i 1973, hvilket betyr at skuespilleren nå har rukket å bli 85 år. Gammel og skrukkete, altså. Litt som en keiser vi kjenner til. En meget merritert skuespiller med roller i nyere filmer som “Minority Report”, “Shutter Island” og “Robin Hood”.

John Boyega: Et ubeskrevet blad enn så lenge. Ikke all verden på CV-en, men han hadde hovedrollen i den britiske filmen “Attack the Block”. Sistnevnte fikk terningkast fire av vår anmelder, som mente den hadde vittige og intelligente dialoger.

Daisy Ridley: Nok et ukjent navn som foreløpig kun har gjestet mindre kjente TV-serier. Hun har ikke vært skuespiller lenger enn ett år og er dermed en vaskeekte fersking. For en start, da! Også den eneste kvinnen blant de nye ansiktene. Ikke helt ulik Natalie Portman utseendemessig. Lukter det Skywalker-blod?

Domhnall Gleeson: Du kjenner ham kanskje best med langt rødt hår og en tryllestav i hånda. Gleeson spilte storebroren til Ron i “Harry Potter”. Var også å finne i “True Grit”, “Dredd” og sist i “About Time”.

Harrison Ford, Carrie Fisher og Mark Hamill spilte Han Solo, Leia og Luke Skywalker i “A New Hope”, “The Empire Strikes Back” og “Return of the Jedi”, mens Anthony Daniels, Peter Mayhew og Kenny Baker var publikumsfavorittene C3PO, Chewbacca og R2D2.

Hva gjør disse navnene med dine forventninger?