3
Stjernegalleriet skuffer

Tittel:
Broken City
Sjanger:
Drama, Thriller
Varighet:
1 t. 49 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Mark Wahlberg
  • Russell Crowe
  • Catherina Zeta-Jones
  • Jeffrey Wright
  • Barry Pepper
Regissør:
Allen Hughes

Kall meg gjerne kravstor, men jeg forventer mer av en film med skuespillere som Russell Crowe, Jeffrey Wright, Barry Pepper og Catherine Zeta-Jones. Jeg er fullt klar over at Mark Wahlberg er med også. Forventningene til ham er bare litt mer moderate.

Posteren ligner på en kald og dyster utgave av TV-serien “Dallas”. Tunge navn preger rollelisten. Korrupsjon, politisk spill og et hav av løgner. Alt ligger til rette for at den relativt oppegående regissøren Allan Hughes skal dra i land denne dramathrilleren. Hvorfor feiler det da?

Det hele starter med at politietterforskeren Billy Taggart (Mark Wahlberg) kommer seg unna en drapsdom. Grunnen til det er at byens ordfører, Nicholas Hostetler (Russell Crowe), har klart å holde tilbake beviser som kunne felt Billy. Billy mister likevel politiskiltet sitt og starter opp som privatetterforsker. 7 år senere vil Hostetler at Billy skal gjengjelde tjenesten, ved å ta bilder av kona si som Hostetler mener er utro. Saken virker helt OK, men når den angivelige elskeren er den høyre hånden til Hostetlers politiske fiende, og når han senere ender opp død, begynner Billy å ane at denne saken er langt mer komplisert enn først antatt.

Historien er i hvert fall grei nok, selv om den minner litt om filmer som “Maktens menn” og “Wall Street”. Den har en tung, men fin progresjon gjennom hele filmen. Kun avbrutt av noen scener som ikke gir særlig mening vedrørende karakteren Billy. Det er nok et snev av desperat håp om at jeg skal sympatisere med Billy, men jeg finner det svært vanskelig med tanke på hva han har gjort, og hva han gjør gjennom hele filmen.

Crowes karakter, på sin side, fremstår som en dyktig og autoritær politisk figur, men får vanskeligheter med å holde skapdøren igjen etter hvert som skjelettene hoper seg opp der inne. Og det er en rolle som Crowe mestrer til det fulle i filmens definitive høydepunkt. Wahlberg blir som en skolegutt å regne når Crowe er i samme scene.

Jeg savner likevel mer motstridende karakterer. Litt knuffing er lov, bare for å skape noen spenningstopper og lage litt liv, i en ellers småkjedelig og langtråkig film. Manusforfatter Brian Tucker fokuserer alt for mye på små elementer av politiske stikk, og mister litt fokus på det som er kjernen i denne historien. Og det er jo nettopp hovedkarakterene, som begge har noe å tape i et enormt maktspill. Det burde han lagt mer trykk på enn kun de siste minuttene, hvor jeg faktisk tenker at de begge er i tilsvarende posisjon.

Regissør Allen Hughes har gjort mye bedre filmer tidligere, da stort sett sammen med tvillingbroren Albert. Med “Broken City” presterer han ikke stort mer enn å lage en midt-på-treet-film, som jeg ikke kommer til å huske stort fra innen neste uke.

Derfor må jeg pent innse at stjernegalleriet ikke klarte å gjøre noe ekstraordinært ut av denne. Med unntak av Crowe, da. Kan den mannen egentlig gjøre dårlige roller?