5
Strålende utførelse

Tittel:
The Next Three Days
Sjanger:
Drama, Krim, Romantikk, Thriller
Varighet:
2 t. 13 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Russell Crowe
  • Elizabeth Banks
  • Liam Neeson
Regissør:
Paul Haggis

I går fikk jeg mange kriterier å forholde meg til, da jeg fikk i oppgave å leie film til hele familien. “Action!” “Thriller!” “Noe rolig’a.” “Kjærlighetdrama!” Jeg tør påstå at valget jeg gjorde ikke kunne vært bedre.

Filmen “The Next Three Days” er nemlig alt dette.

Russell Crowes karakter John får seg en skikkelig overraskelse da kona (Elizabeth Banks) blir buret inn for drapet på sjefen sin. Men John nekter å tro at hun er skyldig. Etter mange års kamp i rettsvesenet, må han ganske enkelt ty til tøffere midler for å få sin kjære ut av fengsel.

Høres kanskje latterlig ut. Man hva gjør vel det, når utførelsen er strålende. Regissør og manusforfatter og produsent (!) Paul Haggis har disponert tiden ypperlig og laget denne fengende thrilleren – som ikke bare føyer seg inn i rekken av ålreite produksjoner som fort glemmes. Heller rekken av bra produksjoner som dessverre også fort glemmes. Men en bedre rekke, uansett.

Bare så det er sagt: Filmen er litt langtekkelig. Men det er nettopp oppbyggingen av filmer som gjør slutten bemerkelsesverdig. Slik er det i dette tilfellet òg. Så vær tålmodig!