4
Stupiditet på steroider

Tittel:
Fast & Furious 6
Sjanger:
Action, Thriller
Varighet:
2 t. 10 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Vin Diesel
  • Paul Walker
  • Dwayne Johnson
  • Michelle Rodriguez
  • Luke Evans
  • Gina Carano
Regissør:
Justin Lin

… men du verden så gøy det er når Vin Diesel & co. skal svi gummi.

Det skal godt gjøres å finne en franchise som appellerer til et like pubertalt publikum som “Fast & Furious”-serien. Så ille er det at Universal har sett seg nødt til å advare mot å prøve seg på noen av filmens stunts hjemme.

Men det er kanskje ikke så rart. I over et tiår har “Fast & Furious”-serien vært en kulminasjon av alle guttedrømmer noensinne: En salig blanding av biljakter, eksplosjoner og lettkledde bilbabes.

Vin Diesel, Paul Walker og råneranerne deres har gitt opp det kriminelle livet siden sist vi traff dem, og lever nå rolige liv i solfylte Brasil. Men så truer den diabolske skurken Owen Shaw (Luke Evans) med å stjele en datachip potensielt verdt milliarder av dollar, og tusener av menneskeliv. Det er mye på spill når en av Hollywoods mest seiglivede actionserier ruser motoren.

Etter adrenalininnsprøytningen med “Fast Five” i 2011, er “Fast & Furious” plutselig blitt en actionserie å regne med – ikke verst for en serie som har ligget død i vannet så å si siden oppstarten.

Der “Fast Five” overbeviste med heftig action og en god porsjon selvironi, brekksladder “Fast Six” serien inn et heseblesende sjettegir. Alt er større, sterkere, og har et større hint av babyolje enn noengang tidligere – ikke bare takket være Dwayne Johnsons bidrag til filmens samlede muskelmasse.

Vin Diesel får fortsatt lov til å tøye grensene for hva som kan kalles skuespill, og får en god sparrepartner i Luke Evans’ skurkerolle. Manuset er også overraskende godt – selv om Oscar-nominasjonen er et stykke unna.

Viktigst er det selvfølgelig at biljaktene og eksplosjonene sitter som de skal, og selv tror jeg det skal godt gjøres å se noe mer spektakulært voldelig enn nettopp “Fast & Furious 6” i år. Dette er prima sommerunderholdning!