1
Taktløs oppfølger

Tittel:
High School Musical 2
Sjanger:
Komedie, Musikal, Romantikk
Varighet:
1 t. 46 min.
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Skuespillere:
  • Zac Efron
  • Vanessa Hudgens
  • Ashley Tisdale
  • Lucas Grabeel
  • Corbin Bleu
  • Monique Coleman
Regissør:
Kenny Ortega

“High School Musical 2” er en helt unødvendig uthaling av en pengemaskin.

Vi i filmsnakk.no plukker ned gamle filmserier fra hylla. Nå har vi sett “High School Musical”-filmene, og dette er anmeldelsen av den andre i rekken.

Denne gangen er det sommerferie for Troy (Zac Efron), Gabriella (Vanessa Hudgens) og resten av gjengen fra East High. De blir alle ansatt ved en golfklubb, der Sharpay (Ashley Tisdale) er hedersmedlem og tar alle beslutningene. Det hele er et komplott for at hun skal bli sammen med Troy, og få ham til å synge sammen med henne i musikaloppsetningen de setter opp hver sommer på golfklubben. Jadda.

Store perioder av “High School Musical 2” er direkte kjedelige. Skuespillet er tidvis latterlig dårlig og mimingen til låtene blir så åpenbar at man ikke vet om man skal le eller gråte. Musikken er også enda et hakk dårligere enn i eneren. Til tross for at historien er helt blottet for substans, har regissør Kenny Ortega fordelt dette ut på 106 lange minutter.

“High School Musical” ble en enorm suksess da den kom i 2006. Effekter fra filmen solgte i millioner av kopier og det var ikke akkurat noen overraskelser at det kjapt ble snakk om en oppfølger. Men jeg tror vi alle kan enes om at denne oppfølgeren var helt unødvendig.