3
Temmelig teit fortsettelse

Tittel:
Kick-Ass 2
Sjanger:
Action, Komedie
Varighet:
1 t. 43 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Aaron Taylor-Johnson
  • Chloë Grace Moretz
  • Christopher Mintz-Plasse
  • Jim Carrey
  • Donald Faison
  • John Leguizamo
Regissør:
Jeff Wadlow

“Kick-Ass” overrasket alle da den kom i 2010. “Kick-Ass 2” overrasker litt den også, men dessverre ikke i kraft av å være en god oppfølger.

Fortsettelsen på superhelttilværelsen til Dave Lizewski er aldri like morsom, aldri like drøy og aldri like stilig som sin forgjenger. La det være sagt først som sist.

“Kick-Ass 2” vil trolig splitte seerne – noen vil finne alt det teite både morsomt og kult, andre vil se på det som det det er, nemlig teit, og henge seg opp i det. Og her avgjøres i grunnen hvor vidt “Kick-Ass 2” er en bra eller dårlig film. Undertegnede er av den oppfatning at de teite elementene er akkurat litt for teite …

Det var mange gode grunner til at den første “Kick-Ass”-filmen ble en suksess. Konsept, finfin humor, drøy action, overraskelser og la oss ikke glemme musikken. En smørbrødliste over viktige faktorer som skaper en god opplevelse. At den nye regissøren Jeff Wadlow har sett helt bort ifra en slik helhet er svært uheldig. I det hele tatt – at Jeff Wadlow fikk denne muligheten er uheldig. Han har bare dårlige filmer bak seg.

I “Kick-Ass 2” skal livet liksom gå videre. Kick-Ass er gira på mer superheltmoro, men takket være labre superheltskills trenger han et team. Og den beste sidekick’en ville naturligvis vært Hit-Girl, men hun har lagt fra seg spyd og parykk til fordel for skolegang. Samtidig samler Chris D’Amico – ja, sønnen til han skurken som ble sprengt med bazooka i forrige film – en hær med onde superskurker. Det brygger selvsagt opp til en fargerik batalje.

Men det blir aldri veldig moro. Ikke på langt nær så moro som sist. Det blir heller aldri gripende eller spennende. Scenene er rett og slett ikke minneverdige. Det man husker best er tenåringsjenta som ufrivillig driter i skolekantina – en scene som aldri burde eksistert, eller i det minste vært laget mye bedre.

Og dét er også gjennomgående. Det er nemlig mye som burde vært laget bedre. Det er irriterende å se sånn slurv i store produksjoner.

Konseptet lever heldigvis godt fremdeles, selv om det her trekkes temmelig langt. Og Jim Carrey har en artig rollefigur. “Kick-Ass 2” er heldigvis ingen skandale, men det er synd å tenke på hvor mye bedre den kunne vært.