6
Terningkast seks – uten tvil!

Tittel:
Kick-Ass
Sjanger:
Action, Komedie
Varighet:
1 t. 57 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Aaron Taylor-Johnson
  • Nicolas Cage
  • Chloë Grace Moretz
  • Christopher Mintz-Plasse
Regissør:
Matthew Vaughn

“Kick-Ass” lovet ekstremt godt ut ifra trailerne, og sånn sett trodde jeg bare det var mulig å bli skuffet. Men – det ble jeg jammen ikke!

Dave Lizewski (Aaron Johnson) er så normal (les: kjedelig nerd) som det kan gå an. Han er en av gutta uten kvinnetekke, men med stort mobbeofferpotensiale. Og det synes han selv er nokså normalt. Men om han liker det – er en annen sak.

For å endre den litt middelmådige tilværelsen til noe bedre, bestemmer Dave seg for å kaste seg ut i gaten ikledd superheltkostyme. Man trenger ikke ha superkrefter for å være superhelt, hevder han til seg selv. Det hele blir imidlertid litt tøffere enn ventet. Men Dave gir seg ikke, og brått ligger han på YouTube og brått er Kick-Ass blitt verdenskjent.

Deretter dukker de store skurkene opp.

Om traileren var god – ja, da var i hvert fall filmen jævlig god! For sjeldent har jeg sett en så bra trailer, for deretter å gå positivt overrasket ut av kinosalen senere. Filmen sitter som dritt i kram snø! Humoren treffer de fleste, historien er sprø nok til å glede både bestemor og naboens sønn på 11 måneder, og ikke nok med det – actionscenene er av ypperste klasse!

Jeg røper ikke stort når jeg sier at Big Daddy (Nicolas Cage) minner svært mye om Batman. Men det er bare på utseendet. For når det kommer til fightingskills er Batman en pusekatt i forhold. Han dreper dem ikke engang. Big Daddy, derimot, vet å knerte badguys – knallhardt – og det på den mest underholdende måte.

Det skader heller ikke at Big Daddys elleve år gamle superdatter, Hit-Girl (Chloë Grace Moretz), er om mulig enda vassere med drapsvåpen i hende. Actionscenene med henne blåser deg av sted, og faren for å bli tiltrukket av elleveåringen er overhengende. Og det er nesten litt ekkelt.

Men før jeg røper hele greia i ren begeistring – la oss konkludere. Konklusjonen er enkel: Jeg har aldri sett på maken! I den grad min definisjon av ordet ‘fet’ er lik deres, så kan jeg trygt si at dette er den feteste filmen jeg noen gang har sett. Og det betyr ikke så reint lite. Det betyr jævlig bra!