Testosteron og jazz

blu-ray-1024x588Uke 3 byr på blant annet “Riddick” og “Monica Z”.

Hver mandag gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. Riddick

Riddick Øystein T. Drabløs var ikke veldig fornøyd med “Riddick”, noe et utdrag fra hans anmeldelse sier oss på denne måten:

Vin Diesel dreper monstre. Så dreper han leiesoldater. Så dreper han monstre igjen. Du skjønner sikkert tegninga.

Alt dette i et sci-fi-univers som like godt kunne vært slummen i L.A.. Det er i det hele tatt ganske vanskelig å tro på noe som helst i “Riddick” når intergalaktiske leiemordere jatter løs med brei latinoaksent.

Lese hele Øysteins anmeldelse i sin helhet her.

2. Monica Z

Monica Z Filmen er en biografi av det klassiske formatet, og følger Zetterlunds liv fra deltidsmedarbeider i Televerket til internasjonal sangstjerne som synger jazz på morsmålet. Innimellom sangnumrene er filmen selvfølgelig fylt med kjærlighet, familiedrama og flatfyll.

Nok en gang var det Øystein T. Drabløs som tok for seg en av ukas utvalgte filmer, men denne gang var han i andre enden av terningskalaen. Les hele hans anmeldelse her.

3. Blue Jasmine

Blue Jasmine Omgivelsene endrer seg brått for sosietetsfruen Jasmine (Cate Blanchett) når hennes velstående mann Hal (Alec Baldwin) blir fengslet for svindel i stor skala, og prompte tar sitt eget liv. Et nervøst sammenbrudd senere, og uten en flekk av arbeid på erfaringsbuksene, søker den bortskjemte Jasmine hjelp hos sin forsmådde søster Ginger (Sally Hawkins) i San Fransisco.

Men hun flyr første klasse. Og tipser stort. Og handler Chanel. Gammel vane, og så videre. Jasmine er en slags omvendt Mowgli, som vasker ned piller med sprit for å tåle å leve blant jungeldyrene. Hun er overbevist om at det bare er midlertidig, og at hun snart er på toppen av samfunnet igjen.
Håkon Marcus belønnet filmen med terningkast fire i hans anmeldelse.

I tillegg til våre tre utvalgte utgivelser kommer også …