2
“The Hangover” for 12 år gamle jenter

Tittel:
Utdrikningsslaget
Sjanger:
Komedie
Varighet:
1 t. 27 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Kirsten Dunst
  • Isla Fisher
  • Lizzy Caplan
  • James Marsden
  • Kyle Bornheimer
  • Rebel Wilson
Regissør:
Leslye Headland

“Utdrikningsslaget” er en tøysete film. Dessverre er den ikke morsom.

Jentegjengen fra high school skal gifte vekk den feite venninna si. I et siste forsøk på å latterliggjøre henne revner de brudekjolen hennes. Det er åtte timer til bryllupet, og alt ligger godt til rette for komikk skapt under tidspress. Uten at det ser ut til å hjelpe.

Det største problemet til “Utdrikningsslaget” er at persongalleriet er altfor endimensjonalt. Kirsten Dunst spiller jentegjengens overhode. Hun er en bitter kjerring. Den feite bruden har ett eneste karaktertrekk, nemlig at hun er feit. Å framstille mennesker på en helt enkel måte kan være hensiktsmessig. Kanskje til og med morsomt. Men da forventer jeg at de viser et snev av utvikling. At filmens handling har påvirket dem nok til å være en litt annen versjon av seg selv når bildet går i svart for siste gang. Ja, selv i teite bryllupskomedier.

Gena, spilt av Lizzy Caplan, er en narkoman nymfoman. Og bare det. Jeg tolket lenge rollen hennes som en slags metakommentar til alle de kvinnelige Smantha-figurene i nyere popkultur, men handlingen utelukket etter hvert en så behagelig løsning. Det er ganske lenge siden fristende blowjob-snakk med sidemannen på et fly var morsomt i seg selv. Hvis det noen gang var det.

Selv med så lite kompliserte figurer, og nok av muligheter til å gå på trynet i bryllupskaka, er ikke dette en morsom film. Der man i “The Hangover” fikk en liten koreaner i bagasjerommet, eller kanskje en tiger på badet, får man i denne bare en flau strippesekvens. Til sammen humret jeg to ganger.

Det er i hovedsak damer som kommer til å se “Utdrikningsslaget”. Om det er noen trøst, eller bare gjør det hele enda verre, er usikkert. For om damene er endimensjonalt framstilt, så veit jeg ikke hvordan jeg skal beskrive herrene i denne filmen. En av dem er en kjekk drittsekk. En annen er snill og feit.

Det positive er jo at ingen av skuespillerne faller igjennom, og det er deilig at Kirsten Dunst ikke er så forbanna søt i denne rollen. Den andre grunnen til at filmen så vidt karer til seg to øyne på terningen, er at ikke alle de kvinnelige rollene leter etter en mann å dele livet med.

Så er du 12 år gammel, litt umoden og kvisete, kommer du kanskje til å synes at denne filmen er helt topp. Selv om jeg skulle ønske du ikke gjorde det.

Til alle dere andre: Bare bli hjemme og se den gamle Bridesmaids-blu-rayen din.