“Tidenes beste Marvel-åpning!”

Disney melder at de er storfornøyde med Iron Mans innsats. Han klarer seg fortsatt fint på egenhånd, viser det seg.

Helgens oppmøte på kino var nemlig magisk for Disney. De melder at hele 100 000 nordmenn så “Iron Man 3” i åpningshelgen. Det betyr at Iron Man har slått Avengers med 20%. På egenhånd!

Det skal sies at han også har slått alle andre Marvel-åpningshelger.

Disney kjøpte Marvel Entertainment i 2009, og det var tydeligvis ikke dumt. Da hadde Marvel Entertainment allerede et godt fotfeste med den første Iron Man-filmen, men Disney veit visst å gjøre godt bedre. Disney døpte sitt nye barn Marvel Studios og planla tydeligvis å surfe på superbølgen. De kan ikke klandres.

Vi nevnte i anmeldelsen av “Iron Man 3” at Robert Downey Jr. muligens gir seg som Iron Man. Etter innspillingen av “The Avengers 2” vil han være ferdig med kontrakten på seks filmer han har med Marvel Studios (du kommer til seks hvis du teller med en gjesteopptreden i “The Incredible Hulk”). Det betyr ikke nødvendigvis at han vil gi seg med det aller første, men han er svindyr for et kostnadsbevisst selskap som Marvel Studios. Han skulle ha over 50 milllioner dollar for å spille i “The Avengers”, men han kan vise seg å være en svært god investering.