4
Tidenes misforståelse!

Tittel:
Tucker & Dale vs. Evil
Sjanger:
Grøsser, Komedie
Varighet:
1 t. 29 min.
Aldersgrense:
18
Skuespillere:
  • Tyler Labine
  • Alan Tudyk
  • Katrina Bowden
Regissør:
Eli Craig

“Dødsfunny!” var min egentlige tittel. Men i disse dager klinger “død” og “funny” ekstra surt. Spesielt sammen. I “Tucker & Dale vs. Evil” kommer man imidlertid ikke unna død og fordervelse. Om man synes det er funny eller ei, er opp til hver enkelt.

Tucker og Dale er et par bondeknøler som skal på ferie i en nykjøpt skogshytte. Samtidig reiser en gjeng med collegeungdom på telttur i samme område. (Hold dere fast:) Misforståelsen begynner i det collegeungdommen bader og bondeknølene fisker. En av jentene faller i vannet og slår hodet i en stein og bondeknølene kaster seg uti og redder henne. Jentas venner tenker umiddelbart at bondeknølene kidnapper venninnen – og løper straks for livet. Bondeknølene tar jenta med hjem til skogshytta og varter henne opp som best de kan. Samtidig planlegger collegeungdommen å redde jenta fra klørne til de slemme bondeknølene.

Og så begynner de å dø i forsøket på å redde venninnen. Det baller rett og slett på seg noe voldsomt!

Men det er ganske så artig. For det er drøyt tåpelig og usannsynlig urealistisk (om ikke fordommene, hvert fall utviklingen).

De to hovedrollefigurene er veldig fine sammen, takket være Alan Tudyk og Tyler Labine. Collegeungdommen er dessverre ikke veldig imponerende. Det samme gjelder regissør Eli Craigs rytmesans.

Isolert sett, selvfølgelig, kan dette være svært så fornøyelig.