4
Tidenes trussel

Tittel:
Thor: The Dark World
Sjanger:
Action, Eventyr, Fantasy
Varighet:
2 t.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Chris Hemsworth
  • Natalie Portman
  • Tom Hiddleston
  • Anthony Hopkins
  • Stellan Skarsgård
  • Idris Elba
  • Christopher Eccleston
Regissør:
Alan Taylor

Trusselbildet har aldri vært større. Denne gangen står nemlig hele universet på spill.

I likhet med filmen, så går vi rett på sak: For mange tusen år siden kjempet Thors bestefar mot det ondsinnede alvefolket. Den store, stygge alven Malekith hadde nemlig planer om å bringe mørket tilbake til universet – ja, slik det en gang var. Neppe veldig trivelig. For å klare det må han ta i bruk det nifse og altoppslukende våpenet kalt Eteren.

Heldigvis for universet beseiret Thors bestefar de stygge alvene. Eteren ble gjemt et sted langt under Åsgard og Malekith gikk i dvale.

Like åpenbart som at Thor er med i sin egen film, er det at Malekith vender tilbake med fornyet motivasjon og styrke. Og brått står universet på spill igjen.

Nei, det er ingen genial historie, som dere sikkert skjønner. Det er den tradisjonelle kampen mellom det gode og det onde, det er velkjente interne stridigheter på godsida om hvordan man skal hanskes med det onde, og selvsagt en obligatorisk kvinne som blir universets midtpunkt, og som tilfeldigvis er smellvakker. Hva mer trenger mann?

Vel, det kunne selvfølgelig vært mindre tradisjonelt, velkjent og obligatorisk. Men er jeg overrasket? Nei.

“Thor: The Dark World” er likevel severdig nok i massevis. For alle dem som har godtet seg med Marvels tegneseriehelter siden den første Iron Man-filmen, er dette en etterlengtet utvidelse. Og den leverer på nivå med sine Marvel-brødre – den er til og med hakket hvassere enn sin egen forgjenger “Thor”.

En mer interessant historie kunne riktignok bidratt til å heve spenningsnivået betraktelig. Men det bør ikke slå ned som noen bombe at “Thor: The Dark World” forsøker å være mer den kule gutten i klassen – som alle ser opp til og ler av, enn den gryende politikeren – med palestinaskjerf og dykkermaske.

Nei, for her finner du nemlig ingen dypere mening.

Pose og sekk hadde selvsagt gjort seg, men man kommer overraskende langt med bare pose.

Dette er nemlig en kvalitetspose.