4
Til tider veldig morsomt

Tittel:
The Dictator
Sjanger:
Komedie
Varighet:
1t. 25 min.
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Skuespillere:
  • Sacha Baron Cohen
  • Ben Kingsley
  • John C. Reilly
  • Megan Fox
  • Anna Faris
Regissør:
Larry Charles

Sacha Baron Cohen, mannen bak Borat, Ali G og Brüno er tilbake. Igjen er hovedrollen hans en stereotypi med grov og tullete merkelig engelsk aksent.

Filmen ”The Dictator” handler om ”Supreme leader Aladeen”, av det fiktive landet Wadiya. Som man kan lese av tittelen er Aladeen eneherskende diktator.

Hans drøm er å lage atomvåpen med spiss tupp, undertrykke folket på en brutal og voldelig måte og å nekte kvinner å kjøre bil. Alt er med andre ord lagt til rette for en gledelig filmopplevelse.

Når Aladeen må dra til USA for å forsvare seg foran FN, går ikke ting helt som planlagt og den en gang så store diktatoren blir strippet for makt og må leve et vanlig liv i Amerika. I mellomtiden truer hans kjære hjemland Wadiya med det verste av alt, nemlig å innføre demokrati. Man forstår at historien skal bli veldig forutsigbar, med en klisjé av en kjærlighetshistorie innbakt i røra.

Men, og dette er et stort men. Historien er merkelig nok ikke det viktigste i denne filmen. Det viktigste er humoren, og den er til stede. Cohen har tidligere gjort det meget skarpt med sine ironiske og sarkastiske stereotypier og gjør det nok en gang med “The Dictator”. Selv om han noen ganger er en parodi på seg selv, og man begynner å la tankene vandre til Borat, er det morsomt. Det er til tider veldig morsomt.

Cohen klarer på en herlig måte å tulle med kulturelle forskjeller mellom amerikanere og stormannsgale diktatorer (finnes det kulturelle forskjeller mellom disse sier du? Hmmm). Han tør å ta tak i emner som vanligvis ikke er et tema for humor i amerikanske komedier. Selv om det noen ganger blir platt, er det i hovedsak fornøyelig.

Dette er altså ikke en film med et tungt meningsinnhold eller en god historie, dette er en film som lar vitsene og tullestemmene snakke for seg selv, og det holder, for denne gang.