To staute veteraner og familien Nazi

blu-ray-1024x588Uke 12 byr på blant annet “Escape Plan” og “Lore”.

Hver mandag gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. Escape Plan

Escape Plan Ray Breslin (Stallone) er ekspert på å bryte seg ut av fengsler. Han er så god at han har gjort det til et lukrativt levebrød, og nå vil CIA bruke ham til å teste sikkerheten hos et ultrahemmelig pilot-fengselsprosjekt. Breslin takker ja, og vi vet alle at han selvfølgelig har trøbbel i vente. Hva ellers?

Han har også Arnold Schwarzenegger i vente, som en av de innsatte i fengselet. Om det betyr trøbbel eller ei, kan vi la henge i lufta.

Vår anmelder Sindre var fornøyd nok til å gi veteranene Stallone/Schwarzengger fire prikker på terningen. Les hele anmeldelsen hans her.

2. Lore

Lore “Lore” begynner i krigens siste dager, med en herskapelig og erketysk familie. Det er egentlig akkurat som i “Sound of Music”, bare at de små, søte, åtte år gamle guttene med stroppebukser og finkjemmet hår bare kan sanger om Føreren og Deutschland’s Übermacht. Denne familien von Trapp skyter schäferen sin før de flykter til fjells.

Og så blir de voksne nazi-svina arrestert, og kjørt ut av filmen av allierte soldater. Tilbake står tenåringen Lore (Saskia Rosendahl), hennes noe yngre søster Liesel (Nele Trebs), tvillingene Günther (André Frid) og Jürgen (Mika Seidel), og et spedbarn som ikke er gammelt nok til å hate jøder ennå. Ingen av naboene i fjellbygda vil ha noe med dem å gjøre, så de pakker nisten og forsøker å vandre landet på tvers for å finne huset til bestemor.

Historien om Lore og familien fenget vår anmelder Håkon Marcus, og han endte opp med å rulle terningen til en femmer. Les gjerne hvorfor terningkastet ble såpass sterkt i hans anmeldelse.

3. The Grandmaster

The Grandmaster De sier at filmen handler om Ip Man, som senere ble Bruce Lees læremester – som de noe misvisende promoterer filmen med. (Denne delen av hans liv er nemlig ikke med i filmen.) Men de fokuserer mer på Gong Er (Ziyi Zhang), noe som er ganske forståelig; hun er nemlig den mest fascinerende karakteren. Når hennes far dør mister hun sin høyt elskede skole og hun kjemper for å ta tilbake familiearven.

I hennes historielinje krysses hennes skjebne med en av Kinas nasjonalistiske agenter, Razor (Chen Chang).

Veslemøy Helseth anmeldte “The Grandmaster”, som hun mente fortjente tre prikker på terningen. Les hele hennes anmeldelse her.

I tillegg til våre tre utvalgte utgivelser kommer også …

  • Air Force One is Down
  • Killer Ants
  • Machete Kills
  • Snow Sharks
  • The Hungover Games
  • Welcome to the Jungle