To sterke titler kickstarter august måned

blu-ray-1024x588Sommerferien er over og vi er tilbake med vår dekning av utgivelser på blu-ray

Hver uke gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. Room

Room“Room” handler altså om fem år gamle Jack, som bor sammen med moren Joy i universet Rom. Utenfor er det ukjente verdensrommet, inne i Rom er Vask, Badekar, Toalett og Garderobeskap stedene å leke. Det finnes også en fyr ved navn Old Nick, som leverer matvarer samt en og annen spontan bursdagsgave når anledningen byr seg.

Realiteten er selvfølgelig en ganske annen: Joy og Jack bor fanget i Nicks hageskur, men klarer etter flere forsøk å flykte. Livet utenfor hageskuret er imidlertid en massiv tilpasning for en femåring som aldri har sett mer enn det som finnes mellom fire vegger.

Øystein T. Drabløs anmeldte “Room” til fem fine prikker på terningen. Hele anmeldelsen til Øystein finner du her.

2. Knight of Cups

Knight of CupsVed hjelp av faste samarbeidspartner Emmanuel Lubezkis øye opplever vi denne gangen Rick (Christian Bale), og hans dempede klammeri med Hollywood.

I en slags mytologisk rus, en tripp på suksess og mangel på substans, befinner vi oss drivende inn og ut av opplevelser i drømmefabrikken, løst organisert i kapitler basert på tarot-kort, beskrivende for forholdene Rick gjennomgår. Han er den titulære ridderen på jakt etter følelser, forandring og en slåsskamp mot det intetsigende.

Terrence Malick er svært polariserende regissør som gjerne splitter både publikum og kritikere. Vår anmelder John Fredrik Kristiansen slo til med terningkast fem til Malicks siste verk, og om du ønsker så kan du lese hele John Fredriks anmeldelse her.

I tillegg til våre utvalgte utgivelser kommer også …

  • Flaskepost fra P
  • I Saw the Light