5
Todimensjonal sjarmbombe

Tittel:
Hokus pokus Albert Åberg
Sjanger:
Animasjon, Familie
Varighet:
1 t. 12 min.
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Regissør:
Torill Kove
Originalstemmer:
  • Henrik Forsbak Langfeldt
  • Kim Haugen
  • Hallvard Lydvo
  • Inger Teien

Oscar-vinner Torill Kove drar nok en animasjonsvinner opp av hatten.

Det måtte en nordmann til for å lage ny film med svenskenes nasjonalskatt, Albert Åberg. Kanskje noe “konstig” for enkelte, men når den nordmannen er Oscar-vinner og animasjonsgeni Torill Kove, gjør plutselig ikke det så mye. Hun varter nemlig opp med en herlig sjarmbombe i sitt første forsøk på spillefilmsformatet.

Vi transporteres tilbake til Gunilla Bergströms håndtegnede univers, akkurat slik vi husker det fra utallige NRK-repriser.

Denne gangen ønsker Albert seg sin helt egen hund. Dessverre er ikke Åberg senior like entusiastisk, og mener Albert ikke er moden nok til egen hund.

”Hokus pokus Albert Åberg” er et studium i hvordan man bør lage animert familiemoro. Handlingen er god nok til å holde på selv de mest kresne voksne, og spilletiden er kort nok til å ikke skremme vekk urolige småtroll.

For å gjøre det hele litt bedre, er det et helt orkester av flinke folk på musikksiden, der særlig Timbuktus funky oppdatering av Åbergs kjenningsmelodi stikker seg ut.

Sleng til slutt på animasjoner som er langt mer livlig enn det meste annet man får av skuespill i norske barnefilmer i dag, og pakken er komplett.

Særlig Kim Haugen imponerer som Alberts overbærende alenepappa. Det gjør også nykommer Henrik Forsbak Langfeldt i hovedrollen. Begge holdt i tøylene av dama som vant Oscar for “Den danske dikteren” i 2006.

Hva mer kan man kreve av en norsk animasjonsfilm?