1
Toppetasjen når bunnen

Tittel:
Penthouse North
Sjanger:
Drama, Thriller
Varighet:
1 t. 26 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Michelle Monaghan
  • Michael Keaton
  • Barry Sloane
Regissør:
Joseph Ruben

Så var det enda en film som ble sluppet rett på videomarkedet da. Mon tro hvorfor denne rakkeren ikke ble ansett som god nok for norske kinogjengere.

Den tidligere krigsfotografen Sara (Michelle Monaghan) skadet seg under et oppdrag i Afghanistan. Nå er hun blind og bor i en eksklusiv toppetasje i storbyen sammen med sin elskede Ryan (Andrew W. Walker). En dag, etter at hun har gått seg en tur, kommer hun hjem og finner sin kjære i en pøl med blod – uvitende om at morderen fortsatt befinner seg i leiligheten.

Har du sett “The Resident”? Har du også sett “Columbus Circle” eller “Sliver”? Da kan jeg nok fortelle at du ikke kommer til å få noe mer ut av denne, som du ikke har fått ut av de nevnte filmene. For med unntak av at hovedkarakteren er blind, så er det null overraskelser.

Filmen starter i et vanlig tilbakeblikk før vi beveger oss til nåtiden. Her presenteres de mest sentrale karakterene, og premisset risses fast i sten. Alt virker å være i skjønneste orden – så langt.

Men så kommer vi til det som forundrer meg mest. Til å være en film som forsøker seg på en smart og tenkende sjanger, har de virkelig bommet på det viktigste området: Detaljene.

Og jeg spør meg derfor: Hvor er naboene i denne skyskraperen? Er det ingen som hører skudd og vinduer som knuses i denne toppetasjen? Er det heller ingen mennesker i trappeoppgangen når hovedkarakteren løper nedover helt til bunnen? Ingen hører noe som helst? Ingen??? Med sørgelig mange hull i et manus uten noen lysglimt, spør jeg meg selv: Det kan da umulig være noe særlig i toppetasjen på de som står bak denne filmen?

Om du er fysen på å se en thriller med enormt dårlig dramaturgi, et plott som ikke ligner grisen, samt at du kanskje bare er hypp på å se om Michelle Monaghan klarer å være troverdig som blind damsel in distress – noe jeg synes hun klarer like dårlig som Michael Keaton er troverdig slemming – kan du kanskje få noe ut av “Penthouse North”.