1
Totalt bortkastet ferietur

Tittel:
Vegas Vacation
Sjanger:
Komedie
Varighet:
1 t. 33 min.
Aldersgrense:
7
Skuespillere:
  • Chevy Chase
  • Beverly D'Angelo
  • Ethan Embry
  • Randy Quaid
  • Marisol Nichols
Regissør:
Stephen Kessler

Noen oppfølgere burde definitivt aldri vært laget. “Vegas Vacation” er akkurat en slik film.

At man på liv og død skal lage oppfølgere til filmer som har tjent en grei slant med penger, er noe jeg ikke kommer til å forstå meg på. Om de lages fordi det er et godt grunnlag, og at de faktisk har noe å fare med, kan jeg tøye grensen for min toleranse. “Aliens” og “Terminator 2: Judgment Day” er klassiske eksempler på at det kan være verdt det. I den andre, mer skamfulle, enden av skalaen finner vi blant andre “Vegas Vacation”.

Du kjenner vel omtrent historien når du hører ferie, Las Vegas og familien Griswold i samme åndedrag. Uansett: Clark Griswold (Chevy Chase) har denne gang fått en bonus fra jobben. Det skal selvfølgelig feires med at han tar med familien sin på ferietur. Og hvor kan man bedre feriere med familien enn Las Vegas? Vel, egentlig omtrent alle andre steder i hele verden …

Alle filmserier har en film som er nødt til å være den dårligste av dem alle. For “Vacation-serien” er det grusomt pinlig å se hvordan det hele endte i 1997, med en komedie som gjør skam på de middelmådige tidligere filmene, og samtidig setter komedien – som sjanger – i dårlig lys. Ser du denne filmen og ler deg skakk i godstolen, skjønner jeg ingen verdens ting. Regissør Stephen Kessler gjør en horribel jobb bak kamera, og de som befinner seg foran kamera ser ut som en gjeng med amatører. Familien, og ikke minst familiens overhode, er bare en skygge av seg selv, og historien er tilnærmet lik null. Å finne komiske øyeblikk i denne filmen, er som å finne nåla i høystakken. Bare at noen må ha glemt å legge i en nål.

Produsentene burde virkelig gått drastisk til verks og makulert hele dette manuset. Resultatet er blitt en latterlig blek kopi av de tidligere filmene, og selv om “Hjelp, vi må på ferie til Europa!” ikke var noen god film, er det et hav mellom Europa-ferien og den forferdelige turen til Las Vegas. Nei, gi meg heller en dose med “The Hangover”. I den filmen fikk vi se hvordan man lagde komedie med Las Vegas som bakteppe.

“Vegas Vaction” er en like smertefull opplevelse som å gå til tannlegen for å trekke en tann. Du vet hva som skal skje, og du vet at det eneste som får deg til å le er om du får lystgass.