Danny Boyles nye ser lovende ut

Traileren til Danny Boyles nyeste film, “Trance”, lover oss mye sinnssykt med estetisk herlighet i vente.

Det blir muligens overflødig å understreke at regissøren bak filmer som “Trainspotting”, “The Beach”, “28 Days Later…”, “Sunshine”, “Slumdog Millionaire” og “127 Hours” har en særegen og imponerende estetikk i sine filmer. “Trance” blir nok intet unntak.

“Trance” er en thriller som handler om letingen etter et forsvunnet maleri gjennom hypnose, med James McAvoy, Vincent Cassell og Rosario Dawson i hovedrollene. Ut ifra traileren å dømme, med sin glitch-estetikk, leker filmen trolig med flere versjoner av historien og kaster tilskuerne inn i flere vrangforestillinger av hva som virkelig skjedde. Kanskje i stil med filmer som “Eternal Sunshine of the Spotless Mind”, “Inception” og “Memento”.

Musikken høres også herlig ut. Det som ligger tilgjengelig på nettet minner litt om The Chemical Brothers sitt “Hanna”-soundtrack samtidig som det er noe særegent.

Filmen har sin britiske premiere i morgen, men det virker som om det ennå er usikkert når den vil komme til Norge. Heldigvis har filmen blitt annonsert som åpningsfilmen på Trondheims internasjonale filmfestival, Kosmorama, den 15. april. Er det noen som gleder seg til denne?