2
Tyler Perry, nå uten kjole

Tittel:
Alex Cross
Sjanger:
Action, Thriller
Varighet:
1 t. 41 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Tyler Perry
  • Matthew Fox
  • Edward Burns
  • Jean Reno
  • Rachel Nichols
Regissør:
Rob Cohen

Den yngre utgaven av Alex Cross er ikke fullt så god som den eldre. Og det er nok en av grunnene til at den ikke ble kinolansert her til lands.

Morgan Freeman var for noen år siden Alex Cross i to helt ålreite thrillere. “Kiss the Girls” og “Along Came a Spider” gjorde at jeg fikk et godt forhold til etterforskeren med teften for de små detaljene. Av den grunnen så jeg faktisk frem til et gjensyn med rollefiguren, selv om det denne gang var Tyler Perry som skulle stå for tolkningen.

Tyler Perry er vel mest kjent for sine utskeielser med kjole i en rekke filmer om kvinneskikkelsen Madea. Filmene har aldri slått an her til lands, men de har solgt som lunkent hvetebrød over dammen. Nå drar han av seg kjolen og trekker på seg en frakk. Han er nemlig Dr. Alex Cross. Med kløkt og et øye for detaljer, klarer han å bidra med mange fellende bevis mot de verste morderne, og på de verste åstedene. Men når han dukker opp på et åsted hvor det ligger fire lik og alle spor leder mot en iskald og sadistisk psykopat, spilt av Matthew Fox, settes han virkelig på prøve.

Og vinneren er: Matthew Fox! Ja, han kommer i hvert fall best ut av det i en ellers stillferdig og lite spennende thriller. Fox spiller det motsatte av alt han har gjort tidligere, ser ut som et vandrende lik og treffer generelt høyt når det gjelder psykopater på film. Det eneste som feller ham er et kjedelig manus. Manusforfatterne har virkelig ikke tatt seg tid til å gjøre karakterene gjennomførte nok, og det er noe Fox får erfare når han i det ene øyeblikket virker som en iskald og intelligent leiemorder, før han i neste scene blir felt av enkle feil og slurv.

Dette skaper selvfølgelig noen ørsmå spenningstopper, men karakterene lider veldig av slik slapp jobb med manuset.

Tyler Perry ser jo også bedre ut, og leverer en helt nøktern rolle uten kjole. Jeg har så vidt sett litt av det han har holdt på med tidligere, og det har vært triste saker. Dette er et lite steg i riktig retning, men steget kunne vært lengre.

Kanskje hadde filmen hatt en bedre nerve med en annen regissør enn den falmende Rob Cohen? Jeg tror i hvert fall det. Cohen har ikke regissert spesielt bra filmer siden … noen gang. Mannen har jo et øye for action, men dette var skivebom.

“Alex Cross” var ikke gjensynet jeg hadde håpet på. Morgan Freeman gjorde dette mye bedre for over ti år siden. Dette var veldig slapt. Veldig slapt.