2
Uengasjerende tjukkas

Tittel:
Dark Horse
Sjanger:
Drama, Komedie
Varighet:
1 t. 26 min.
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Skuespillere:
  • Jordan Gelber
  • Selma Blair
  • Donna Murphy
  • Mia Farrow
  • Christopher Walken
  • Justin Bartha
Regissør:
Todd Solondz

“Dark Horse” er en film hvor man får mer lyst til å slå inn tenna til hovedpersonen, Abe, og be ham om å skjerpe seg framfor å bli bedre kjent med ham.

“Dark Horse” er en tilsvarende realistisk (i det minste en mer deprimerende) versjon av “Step Brothers”, med omtrent alle de samme elementene, men karakteren Abe blir aldri interessant. Man får egentlig ingen sympati for en såpass misfornøyd, bortskjemt gjerrigknark av en forvokst drittunge, og når dette er hovedpersonen i filmen, er man fristet til å bare forlate kinosalen.

Abe er en 30 år gammel drittunge som verken er sjarmerende eller morsom slik som Will Ferrell og John C. Reilly var til tider i “Step Brothers”. Han ser på seg selv som en «dark horse», en som kan overraske når man minst venter det. Men han kaster seg ikke over de mulighetene han får tilbud om, og istedenfor å ta ansvar legger han skylden på faren sin.

Det eneste som var litt underholdende var Abes fantasier og tanker. Det kunne vært en interessant måte å bli kjent med en karakter på. Bare synd det var så vanskelig å engasjere seg i Abe og hans situasjon. Filmen eskalerer fra det ene nederlaget til det andre.

Jeg brydde meg virkelig ikke om denne filmen. Det verste er vel at jeg ikke forstår hvordan noen kan ha interesse av å se på dette. Ennå verre er Farrow og Walkens tilstedeværelse i filmen. Det skal sies at Walken klarer å gjøre mye med sitt nedbrutte ansikt, men det er umulig for ham å redde denne filmen. Jeg satt og ventet på at filmen skulle starte, noe den aldri gjorde. Og jeg kommer ikke til å se den igjen.