1
Uforståelig dårlig

Tittel:
Cowboys & Aliens
Sjanger:
Action, Alien, Science fiction, Western
Varighet:
1 t. 59 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Daniel Craig
  • Harrison Ford
  • Olivia Wilde
  • Paul Dano
  • Sam Rockwell
  • Keith Carradine
Regissør:
Jon Favreau

Med unntak av én viss avis ble “Cowboys & Aliens” tatt dårlig imot av norske anmeldere. Jeg forstår godt hvorfor.

For hva skal man egentlig tro om dette? Harrison Ford er med, Daniel Craig er med, Paul Dano er med – ja, til og med Sam Rockwell har en nokså stor rolle. For ikke å snakke om heite Olivia Wilde. På toppen av et imponerende sett med skuespillere finnes en ambisjon – større enn hva Todd Phillips hadde da han prøvde å overgå seg selv med “Hangover 2″. Her mikses westernstereotypi med blått sci-fi-skinn og flyvende tallerkener. Dette må jo bli kult!

Men neida. Regissør Jon Favreau og resten av crewet har åpenbart latt seg blende av den spenstige ideen og trodd at produksjonen kan gå på autopilot. Slik er det generelt heldigvis ikke. Dessverre for denne.

Og synd og skam. For dette kunne vært svært artig om det traff blink. Humor er nærmest ikke-eksisterende, og det er da jeg skjønner at Robert Downey jr. virkelig er morsom – for han kan umulig ha mottatt humortips av Favreau i “Iron Man”-filmene. Ser vi bort ifra mangelen på humor – spenningen uteblir noe så sinnsykt.

Hva sitter vi egentig igjen med da? Gode skuespillerprestasjoner? Nei. Stilig artwork? Nei, ikke noe særlig. Hva med rollelisteeffekten? Vel – rollelisten så fin ut til å begynne med, men hvis noen samler denne gjengen til dyst igjen vet vi at de ikke nødvendigvis klarer å heve selv det dårligste av det tåpelige. Så ikke gjør dét.