Tarantinos siste er ukas tungvekter

blu-ray-1024x588Tarantinos åttende film er en av tre fokustitler denne uka.

Hver uke gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. The Hateful Eight

The Hateful EightDen nåværende dusørjegeren og forhenværende majoren Marquis Warren får skyss med kollegaen John Ruth midt i en fæl snøstorm. Ruth er på veien for å sørge for at forbryteren Daisy Domergue finner veien til galgen i byen Red Rock, hvis påtroppende sheriff også blir en del av reisefølget. Turkameratene blir imidlertid tvunget til å stoppe ved et lite vertshus. Her støter de på fire nye lysskye karakterer, alle med mer agg innabords enn et gjennomsnittlig kommentarfelt. Blant dem den lokale bøddelen, en tvetydig kugutt, en hestekyndig meksikaner og en avlagt sørstatsgeneral. De ender ikke opp med å spille yatzy, for å si det pent.

Når Quentin Tarantino lager film er alle øyne rette mot ham. Det ser ut til at det er en god grunn til det da han stadig drar med seg gode kritikker – som også Øystein T. Drabløs bidro til da han ga terningkast fem i sin anmeldelse.

2. The Assassin

The Assassin I Kina er Tang-dynastiet på vei nedover. Det eneste som kan rette opp i æren er om den særdeles godt trente leiemorderen Nie Yinniyang (Shu Qi) kan ta noen utvalgte mål av dage. Og etter at hun feiler på sitt siste oppdrag er hun nødt til å reise for å ta et oppgjør med fortiden. Valget hun får er ikke lett: Skal hun henrette mannen hun tidligere i livet var ment å gifte seg med, eller skal hun bryte ut av livet hun lever som leiemorder?

Undertegnede, Torstein Ryen-Pettersen, fikk gleden av å oppleve den fantastiske “The Assassin” – som leverte til aller høyeste terningkast. Anmeldelsen av filmen finner du her.

3. Joy

Joy“Joy” forteller historien om Joy, en noen- og tyve år gammel kvinne med jobb som flyvertinne, et hus fullt av slektninger og en eksmann i kjelleren – både fysisk og mentalt. Joy har forsørget alle rundt seg så lenge hun kan huske, og har måttet forlate sine drømmer om å finne opp noe som kan hjelpe mennesker i hverdagen. Så mister Joy jobben, og gründerevnene må poleres igjen. Men selv om man har en idé, garanterer ikke det suksess. Overhodet ikke, skal det vise seg.

Regissør David O. Russell har skapt magi sammen med Jennifer Lawrence og Bradley Cooper før, men denne gang ble det ingen innertier. Terningkastet ble en lunken treer, som du kan lese alt om i Øystein T. Drabløs’ anmeldelse.

I tillegg til våre utvalgte utgivelser kommer også …

  • Exposed
  • Ice Age 4: Kontinenter på avveie

  • Morgenrøde
  • The Shannara Chronicles – Sesong 1
  • The Trust