Underholdende grøsser og dansk krim

blu-ray-1024x588Uke 14 byr på blant annet “You’re Next” og “Kvinnen i Buret”.

Hver mandag gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. You’re Next

You're Next “You’re Next” handler om Erin (Sharni Vinson) som skal møte kjærestens familie for første gang. Den velstående familien virker nokså lykkelig, men så fort middagen er i gang blir det tydelig at det er en meget dysfunksjonell familie. Midt under skrikingen og bråkingen blir man distrahert av noe utenfor vinduene. Vi vet da at helvete er i ferd med å bryte løs. Men i all panikken som følger er det én som holder hodet kaldt; Erin.

Veslemøy Helseth var imponert over filmen og smalt til med fem prikker på terningen. Les hele anmeldelsen hennes her.

2. Kvinnen i buret

Kvinnen i buret Carl (Nikolaj Lie Kaas) er den typen politietterforsker som aldri følger boka. Det gjør at et oppdrag går ganske skeis, og han blir dømt til å jobbe i den nye Avdeling Q. Der skal han arkivere gamle saker sammen med Assad (Fares Fares). Han fryder seg ikke.

Én av disse sakene er en fem år gammel forsvinningssak som ble stemplet som selvmord og dermed løst. Carl tviler og tar saken i egne hender.

Thomas Litherland ga filmen terningkast fire, noe du kan lese mer om i anmeldelsen hans.

3. Last Vegas

Last Vegas Billy (Michael Douglas), Paddy (Robert De Niro), Archie (Morgan Freeman) og Sam (Kevin Kline) skal til Las Vegas sammen. Hvorfor? Jo, de er gamle barndomsvenner, og nå skal Billy gifte seg. Det er duket for en god, gammeldags hangover-helg, bokstavelig talt. For de er jo kjempegamle alle sammen, må vite. Bare det å få opp døra på en leiebil er ytterst problematisk for disse giktplagede, hofteopererte og delvis grinebitende, gamle mennene.

Fire veteraner til tross, det ble ikke mer enn tre prikker på terningen da Caroline Enge anmeldte filmen. Les hele hennes anmeldelse her.

4. Carrie

Carrie Carrie (Chloë Grace Moretz) blir mobbet på skolen og mishandles av moren hjemme. Men etter at hun får sin første menstruasjon oppdager hun at hun har evnen til å flytte objekter med tankekraft. Da ligger jo alt klart for et helvetes skoleball.

Veslemøy var ikke fullt så imponert over nyinnspillingen av Carrie. Les mer i hennes anmeldelse.

5. The World’s End

Carrie Alkoholiserte Gary King (Simon Pegg) samler gamlegjengen for å returnere til hjembyen og gjennomføre pubrunden de startet på for 20 år siden. De klarte ikke å gjennomføre det da og han er fast bestemt på å klare det denne gangen. Det eneste (!) som kan hindre dem i å gjennomføre dette, er romvesener som har invadert byen.

Veslemøy avslutter våre fokustitler denne uken med fire prikker på terningen til “The World’s End”. Les hele anmeldelsen hennes her.

I tillegg til våre fem utvalgte utgivelser kommer også …

 • 500 MPH Storm
 • Mysteria
 • The Challenger Disaster
 • The Last Days on Mars

… og de eldre utgivelsene som kommer på blu-ray denne uka er:

 • Da Vinci Koden/Engler & Demoner (2006/2009)
 • Hostel Part I-III (2005/2007/2011)
 • Jim Henson’s Fantasy Film Collection (1982/1986/2005)
 • Monty Python’s Holy Trinity Box (1975/1979/1983)
 • Open Season Trilogy (2006/2008/2010)
 • The Punisher Collection (2004/2008)
 • The Three Flavour Cornetto Trilogy (2004/2007/2013)