3
Upersonlig katt og forutsigbar mus

Tittel:
Hanna
Sjanger:
Action, Thriller
Varighet:
1 t. 51 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Saoirse Ronan
  • Eric Bana
  • Cate Blanchett
  • Tom Hollander
  • Olivia Williams
Regissør:
Joe Wright

Hverken The Chemical Brothers eller en ganske drivende rytme klarer å redde Joe Wrights pysete regi – han vil så mye, men får til så lite. “Hanna” er en søt liten film som ønsker å være alt annet enn det.

En agentpappa (Eric Bana) oppdrar sin datter Hanna (Saoirse Ronan) i skjul langt ute i ødemarka til å bli en superagent. Hun skal jakte, vite, kunne, slite, snike, drepe – ja, alt hun trenger for å klare seg i “den virkelige verden”. Når hun er klar, får hun velge selv å reise til den virkelige verden, der hun raskt blir fanget opp i et nøste av fatale relasjoner hun så langt bare kjenner til gjennom farens gjengivelse av dem.

…og jeg kan ikke si jeg ble så mye klokere enn henne. Man blir bare sittende å vente på øyeblikket der du skjønner hvem folka er. Dette øyeblikket kommer aldri. Istedet får du alle de andre øyeblikkene, de som kanskje var “kule nok”, de som lager en bra trailer, de som kanskje kan få seertallene opp.

Platte intriger, fåfasettede karakterer og en slutt-twist en vanlig sjuendeklassing kunne skrevet bedre, gjør at du ender opp med å ikke egentlig bry deg om historien går bra eller ikke. Jeg er sikker på at de fleste i likhet med meg blir underholdt, men en minneverdig opplevelse er det ikke.