2
Usensurert uhell

Tittel:
The Interview
Sjanger:
Komedie
Varighet:
1 t. 52 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • James Franco
  • Seth Rogen
  • Lizzy Caplan
  • Randall Park
  • Diana Bang
Regissør:
Evan Goldberg, Seth Rogen

Se for deg “Gutta på tur” med bare to personer. Og at de skal til Nord-Korea. Og at begge er Alex Rosén.

OK – det høres egentlig ganske kult ut.

“The Interview” er ikke så kul. Det som kunne vært passelig intelligent politisk humor er bytta ut med rumper. Stort sett Seth Rogen sin. Resten, som kunne vært morsom rumpehumor, er bytta ut med ræva politisk humor. Prioriteringene til manusforfatterne er omtrent like gode som Kim Jong-un sine innenrikspolitiske vurderinger.

Det kan kanskje sies at “The Interview” har slått an i mediene. Men det har Nord-Korea også, og det er ingen som jubler.

Saken er jo som så, at Dave (James Franco) er en ufattelig tabloid talkshow-vert. Han og produsent Aaron (Seth Rogen) har laga sitt helteite talkshow i årevis, men bestemmer seg for å bli mer seriøse ved å høre om Kim Jong-un vil gjøre et interview. Han er selvfølgelig kjempefan og stiller opp. CIA vil benytte sjansen til å gjennomføre et attentat.

Franco og Rogen er sine vante jeg-er, og det fungerer i og for seg godt, det – i de rette omstendighetene. Omstendighetene i Nord-Korea er jo ikke så gode. Seth Rogen har både skrevet og regissert, så man kunne kanskje håpet på at han skreddersydde omstendigheter og roller. Det kan hende at han har gjort nettopp det, men i så fall har han ikke like høye forhåpninger til seg selv som de jeg har til ham. Synd for ham, det. Og oss.

Sett bort ifra det uheldige manuset som er like avhengig av avføring som det dopapir er, har historien nesten noe for seg. Bakteppet for komedier trenger ikke være storartet, men vi kan kanskje enes om at det er storartet å drepe Kim Jong-un. Men det er ikke like storartet å bæsje i buksa.

“Guardians of Peace”, som prøvde å sensurere filmen ved hjelp av terrortrusler, ville kanskje bare skåne oss. For “The Interview” er det like greit å la være å se.