3
Utradisjonelt i teorien, men …

Tittel:
Safe Haven
Sjanger:
Drama, Romantikk, Thriller
Varighet:
1 t. 55 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Josh Duhamel
  • Julianne Hough
  • Cobie Smulders
  • David Lyons
  • Noah Lomax
  • Mimi Kirkland
Regissør:
Lasse Hallström

“Safe Haven” er noe så sjeldent som en romantisk thriller. 

En skrekkslagen jente løper vekk fra et hus med blod på hendene. Samme jenta, men med en annen frisyre og gravid, sniker seg så på en buss og unnslipper politiet med et nødskrik. Slik åpner “Safe Haven”.

Derfor er det desto mer overraskende når resten av filmen er en romantisk fortelling fra en småby i USA. Katie (Julianne Hough) flykter fra det som ser ut til å være et drap i selvforsvar. Hun hopper av bussen hun rømte med i en tilfeldig bitteliten havneby, der hun skaffer seg et lite hus i skogen og får jobb på den lokale restauranten.

I denne byen kjenner alle hverandre, og det tar ikke lang tid før Katie finner tonen med enkemannen Alex (Josh Duhamel), som mistet kona si av kreft et par år tidligere, og som har to små barn. Mens romansen blomstrer mellom dem, får vi stadige kryssklipp til politimannen som leter desperat etter Katie. Og slik veksler det, fra mørk thriller til romantisk idyll.

Vi blir servert et par overraskelser mot slutten, men jeg greier ikke helt å bestemme meg for om det er fiffig gjort eller bare teit. Jeg tror jeg heller mest mot det siste. Fotobruken er fin, men i denne filmen går det av og til på bekostning av det scenen formidler. Det er ikke nødvendig med lys på linsa i en dramatisk scene hvor noen blir reddet fra å drukne, spør du meg. De to små barna gjør gode roller, ellers er ikke skuespillerprestasjonene noe å rope hurra for heller.

Det virker nesten som regissør Lasse Hallström ikke helt har klart å bestemme seg for hvilken sjanger han ville plassere filmen i. Jeg skjønner at han har prøvd å eksperimentere litt, men det fungerer bare sånn midt på treet. Til tross for et tappert forsøk på å være utradisjonell, ender den med å bli like klisjéfylt. Derfor er “Safe Haven” en helt grei film, men ikke så stort mye mer enn det.