4
Vagina-feelgood

Tittel:
Hysteria
Sjanger:
Komedie, Romantikk
Varighet:
1 t. 40 min.
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Skuespillere:
  • Hugh Dancy
  • Maggie Gyllenhaal
  • Rupert Everett
  • Jonathan Pryce
Regissør:
Tanya Wexler

Hvis du også er smålei av alle de vintage-britiske kjærlighetsskildringene – ja, så kan “Hysteria” kurere deg.

Nok en gang reiser britiske filmskapere tilbake i tid. Denne gangen til et London spekket med hysteriske kvinner. Dr. Mortimer Granville (Hugh Dancy) er mannen som kurerer dem, men ikke uten konsekvenser. Vulvamassasje fra åtte til fire tar på langt mer enn det tilfredsstiller (han, altså) og når doktorens høyrehånd blir nærmest ubrukelig må han tenke utenfor boksen.

Det åpner for kameratens elektroforsøk. Lord Edmund St. John-Smythe (Rupert Everett) eksperimenterer med en elektrisk støvbørste og dens vibrerende kraft kan fort vise seg nyttig om Dr. Granville får øynene opp for den.

Hvilket han gjør.

Dette er jo et usedvanlig godt utgangspunkt. Problemet er at regissør Tanya Wexler ikke klarer å holde seg unna to ting: 1) Maggie Gyllenhaal, kvinnen som ser ut som en velstelt draug. Og 2) Den uungåelige kjærligshetshistorien som i dette tilfelle bare er piss.

Dette er svært frustrerende. For det trengs ikke! Verken det ene eller det andre. Og det blir i mine øyne et gedigent minus. Jammen godt utgangspunktet fremdeles står støtt.