4
Vampyrens tid er ikke over

Tittel:
Dracula Untold
Sjanger:
Action, Fantasy
Varighet:
1 t. 32 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Luke Evans
  • Dominic Cooper
  • Charles Dance
  • Sarah Gadon
Regissør:
Gary Shore

Noen historier skulle aldri vært fortalt, og “Dracula Untold” er en av dem. Neida – dette er ikke så halvgærent.

Glem “Twilight”. Glem “True Blood”. Og glem “The Vampire Diaries”. “Dracula Untold” er mørkere og mer barbarisk enn produksjonene Hollywood har levert det siste tiåret.

Den originale vampyren glinser ikke i sollys – og han drikker ekte blod. This is the real deal. Eller ”aceasta este adevarata afacere”, som de trolig ville sagt i Transylvania.

”Den ufortalte historien” starter med at prins Vlad, spilt av Luke Evans, får et urimelig krav fra den tyrkiske hærføreren, spilt av Dominic Cooper: Prinsen må overrekke 1.000 gutter – i tillegg til hans eneste sønn – til den tyrkiske hæren.

Vlad ble selv tvunget til å krige for tyrkerne i sin ungdom og unner ingen samme opplevelse. Han nekter å gi fra seg barna og søker hjelp hos en vampyr, som ser ut som en krysning av Voldemort og Gollum. (Ingen fet look.)

De to inngår en pakt som gjør Vlad sterkere enn noensinne – og vips så er blodslitet i gang.

Krigsscenene er mektige og gjør at hårene på armene reiser seg i respekt. Det er storslått når Vlad samler sine flaggermusvenner og de flyr samlet rett i strupen på tyrkerne.

Dessverre raser noen av disse episke scenene for kjapt forbi, og man blir som publikummer sittende igjen med tennene på halv tolv, tørstende etter noe mer enn bare Farris Bris med bringebærsmak.

Luke Evans er trygg og god i hovedrollen, mens Dominic Cooper vakler mer. Sistnevnte prøver hardt, men klarer ikke å overbevise. Bildene av Cooper i hvite linklær på stranden syngende på Abba-hits er brent fast i undertegnedes minne. Da blir briten alt annet enn troverdig i den tyrkiske rustningen. Men dette er kanskje mer mitt problem – og noe jeg får jobbe med …

Uansett: “Dracula Untold” er god underholdning. Den får ingen Oscar, men hva gjør vel det?