2
Vampyrer er ikke alltid like kule

Tittel:
Priest
Sjanger:
Action, Grøsser, Science fiction
Varighet:
1 t. 27 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Paul Bettany
  • Cam Gigandet
  • Karl Urban
  • Lily Collins
  • Stephen Moyer
  • Christopher Plummer
Regissør:
Scott Charles Stewart

Vampyrproduksjoner har vært svært populært de siste par årene. Kan “Priest” være filmen som snur trenden?

Svaret er ja. For i denne produksjonen har man gått vekk fra det de fleste ser på som standardvampyren – noe blek og ofte elegant av fremtoning. I “Priest” ser vampyrene helt idiotiske ut. Minner om helt andre ting. Zombie-troglodytes, hvis det sier deg noe.

Ellers kan vi kjapt ta historien: Paul Bettany spiller en vampyrbekjemper, også kalt prest. Når han får høre at broren og hans familie er blitt “tatt av dage av landeveisrøvere”, aner presten naturligvis ugler i mosen. Han setter ut for å finne ut hva som har skjedd. Landeveisrøvere, du liksom. Hvilket manus!

Det er mye som ikke fenger i denne filmen. Skuespillerprestasjonene beviser ingenting, selv ikke hos vampyrskurken Karl Urban – en mann jeg vanligvis liker svært godt. (Eomer i “Ringenes Herre” og skurk i “The Chronicles of Riddick”, “The Bourne Supremacy” og “Red”.) Paul Bettany er jo også en mann det står respekt av, men her kunne hvem som helst prestert like godt.

Det eneste som er interessant med denne filmen, er at den er interessant. Misforstå meg rett; det er interessant å se hvordan andre mennesker – i dette tilfellet regissør Scott Charles Stewart – ser for seg en parallellverden hvor vampyrer møter post-apokalyptisk sci-fi-menneskehet. Desto mer skuffende når ikke det er særlig kult.