2
Velspilt, men gørrkjedelig

Tittel:
Jeg er din
Sjanger:
Drama
Varighet:
1 t. 38 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Amrita Acharia
  • Ola Rapace
  • Trond Fausa Aurvåg
  • Tobias Santelmann
  • Assad Siddique
Regissør:
Iram Haq

Iram Haqs “Jeg er din” forsøker veldig hardt å være fantastisk. Det blir med forsøket.

I “Kyss meg for faen i helvete”s kjølvann er kravene til norsk film forhøyet. I hvert fall litt. “Jeg er din” er riktignok en helt annen type film, men den lever likevel ikke opp til kravene. Rollelista, og derav også skuespillerprestasjonene, er kanskje det eneste som gjør denne severdig.

Ganske synd, for tema og problemstillinger er både aktuelt og interessant. Men pakket inn i gråpapir – nei, sandpapir tenker vi sier – og uten delikat gavebånd, blir opplevelsen mer en prøvelse enn en nytelse.

Dette er altså lovende Iram Haqs første langfilm. Regissøren har fått mye skryt for kortfilmene sine, men med “Jeg er din” skulle hun liksom tre inn i filmens voksenverden. En historie om en ung skilt mor (spilt av Amrita Acharia, som faktisk hadde en liten rolle i “Game of Thones”) som mest av alt er opptatt av å tilegne seg orgasme. Hennes vedvarende målsetting kræsjer fort med barnepass av sønnen på seks, og når puslebrikkene ikke faller på plass for henne … er livet da verdt å leve?

Mannfolka som i ny og ne er potensielle givere av orgasme spilles for øvrig av Ola Rapace, Trond Fausa Aurvåg og Tobias Santelmann. Kvalitativt sett ingen broket forsamling.

Men lange scener, mye surmuling og fantastisk lite fornuft. Det er det man sitter igjen med til slutt. Mulig man også kan tolke et og annet mellom linjene, men det er lite som endrer på inntrykket: Kjedelig er det uansett.