2
Vi trengte vel strengt tatt ingen oppfølger

Tittel:
Wrath of the Titans
Sjanger:
Action, Eventyr
Varighet:
1 t. 39 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Sam Worthington
  • Liam Neeson
  • Ralph Fiennes
  • Rosamund Pike
  • Bill Nighy
Regissør:
Jonathan Liebesman

Én ting er å lage oppfølgere etter enorme suksesser – det er noe annet å gjøre det etter gedigne skuffelser. For da burde det virkelig være bra!

For akkurat to år siden kom “Clash of the Titans” til Norge. Jeg skrev den gangen at “den dagen menneskeheten står for fall – ja, da forventer jeg saktens litt spenning” – for det fikk jeg nemlig ikke. Denne uka kommer oppfølgeren “Wrath of the Titans” – og det burde vært nærliggende å tro at oppfølgeren skulle sende den tafatte eneren inn i glemselen – hva er ellers vitsen?

Jo, nå skal du høre: Vitsen er å tjene mer penger. “Clash of the Titans” dro nemlig inn nesten 500.000.000 dollar på verdensbasis. Konseptet er med andre ord en gullgruve.

Jeg får en bismak i kjeften av å si det. For all del – det er en gullgruve. Bare så forbaska synd at filmene er så ubegripelig dårlige! Hvorfor får nærmest uprøvde regissører (Louis Leterrier og Jonathan Liebesman) lov til å bruke opp slike konsepter som om de skulle vokse på trær. Dette er rake motsetningen av å gjøre gull av gråstein.

Selv høyt elskede Liam Neeson taper ansikt etter slike opptredener. Det samme gjelder Ralph Fiennes, hvis Hades-karakter fremdeles hadde egnet seg bedre som Barne-TV-underholdning. Den eneste skuespilleren som ikke lar seg rikke av tilbakestående regi er Bill Nighy – i rollen som Hefaistos. Han leverer. Som alltid.

Men det hjelper så lite. For nok en gang mestrer man det kunststykket det er å lage en film – om menneskehetens potensielle fall, attpåtil – totalt blottet for spenning.

Hvilken begredelig tanke det er å være likegyldig til hvem som vinner … Menneskeheten eller demonene? Jeg gir blaffen.