Virusinfiserte, digre roboter og bodybuildere

blu-ray-1024x588Uke 49 byr på “World War Z”, “Pacific Rim” og “Pain & Gain.

Hver mandag gir vi deg oversikt over hva som dukker opp på blu-ray i løpet av uka.

1. World War Z

World War Z I “World War Z” opplever tidligere FN-fotsoldat Gerry Lane (Pitt) et skremmende angrep på menneskeheten – eller rettere sagt; menneskeligheten. Han og familien får litt å stri med når fly forbanna “mennesker” inntar Philadelphia, og uten snev av bekymring for egen helse, dunker seg gjennom glass og hopper utfor tak i søken etter litt hud å bite i. Og finner de det tar det ti sekunder, og voilà! – ny zombie. Her går det unna!

Samtidig ønsker FN å sette Gerry i sving igjen. De trenger hans felterfaring, og han trenger deres hjelp for å slippe unna.
Blandingen mellom zombier og Brad Pitt falt i god jord hos anmelder Sindre Grading. Han belønnet filmen med terningkast fem i sin anmeldelse.

2. Pacific Rim

Pacific RimFilmen går rett på sak. De første minuttene får vi et raskt sammendrag av hva som har skjedd i vår verden de siste årene. Og det er ikke så rent lite. Vi er blitt angrepet av monstre, store som skyskrapere. Etter hvert som vi forsto at jagerfly og kinaputter ikke fungerte spesielt godt på de hensynsløse beistene begynte vi å bygge våre egne monstre. Menneskestyrte maskiner som kunne forsvare menneskeheten.

Inntil videre i hvert fall.
Sindre Grading med terningkast fire til en av årets største filmer – rent visuelt. Les hele hans anmeldelse her.

3. Pain & Gain

Pain & Gain Daniel Lugo (Mark Wahlberg) er hovedgrunnen til at treningssenteret han jobber på er såpass vellykket. Likevel får han lite igjen for det harde arbeidet. De rike spjælingene han forsøker å få i form lever i sus og dus – noe også Lugo trakter etter, men ikke er i nærheten av.

Litt inspirasjon må derfor til, og plutselig er Lugo og to kraftkarer fra senteret i gang. Nå kan livet begynne. At trioen ser bort fra lovens lange arm i en stakket stund, er en bekymring vel verdt å ignorere. Og slikt kommer vanvittig dårlig overens med gjengens institusjonslabre hjernekapasitet. Lykke til!
Nok en gang er det Sindre Grading som har anmeldt en av våre utvalgte titler for uka. Les anmeldelsen hans her, hvor terningkastet ble en femmer.

4. Pionér

World War Z Dykkerne Petter (Aksel Hennie) og broren Knut (Andre Eriksen) får det spennende oppdraget, og de skal i samarbeid med et amerikansk team dykke dypere enn noen har gjort tidligere. Under det første prøvedykket går noe fryktelig galt og Knut kommer aldri opp igjen i live. Petter er sikker på at det ikke bare var et uhell og går langt for å finne ut av brorens død. Etter hvert begynner flere av Petters venner i det norske teamet å dø, og han begynner å skjønne at han jobber mot klokka for å finne svar. Vår anmelder Hildegunn Fallang mente at “Pionér” var en velfungerende oljethriller i hennes anmeldelse. Filmen belønnet hun med terningkast fire.

I tillegg til våre fire utvalgte utgivelser kommer også …

… og de eldre utgivelsene som kommer på blu-ray denne uka er:

  • Politiskolen: Den komplette samlingen
  • The Dark Knight Trilogy
  • Christopher Nolan Director’s Collection