3
Vive en France

Tittel:
En Lady i Paris
Sjanger:
Drama
Varighet:
1 t. 34 min.
Aldersgrense:
11
Skuespillere:
  • Jeanne Moreau
  • Laine Mägi
  • Patrick Pineau
  • Frederic Epard
Regissør:
Ilmar Raag

“En Lady i Paris” har et tynt plot, men reddes delvis av legenden Jeanne Moreau.

Anne lever et trist og traurig liv i en småby i Estland. Etter morens død får hun et jobbtilbud hun ikke kan si nei til – som hjemmehjelp i Paris, byen hun alltid har drømt om å dra til. Problemet er at Frida, den syke, eldre dama Anne skal ta seg av, ikke bare er tverr og særdeles sur, hun er også suicidal.

Med et slikt arbeidsmiljø blir ikke Paris-oppholdet slik Anne hadde håpet på, men forutsigbart nok får de to litt etter litt et bedre forhold og økt forståelse for hverandres situasjon.

Utviklingen av vennskapet mellom bruker og hjelper i “En Lady i Paris” blir dessverre aldri like rørende og morsomt som det vi opplevde i mesterfilmen “De urørlige”. Anne er en litt for pregløs og tafatt karakter til det. Samtidig er et av høydepunktene i filmen rolleprestasjonen til skuespillerlegenden Jeanne Moreau, som i midten av 80-årene og med en stemme grovere enn sandpapir gjør en strålende jobb med å fremstille den ganske så vemmelige Frida-karakteren.

Men Moreau klarer ikke å bære filmen alene, og handlingen blir etter hvert ganske så forutsigbar og tynn. Mesteparten av filmen foregår i Fridas leilighet, og de få klippene av croissantshopping og klisjéfylte bilder av Eiffeltårnet og Triumfbuen evner ei heller å skape den ekte Paris-følelsen som så mange andre filmer har klart.