– Ingen oppfølger uten Downey Jr.

Joss Whedon har ingen planer om å lage “The Avengers”-oppfølger uten viktige Robert Downey Jr.

Det forteller regissøren i et intervju med The Daily Beast. Robert Downey Jr. gjorde seg ferdig med sin Marvel-kontrakt med braksuksessen “Iron Man 3”, og nå spekuleres det for fullt om Downey Jr. vil returnere i rollen som Tony Stark i flere Marvel-filmer.

Nå sier “The Avengers”-regissøren at det er totalt uaktuelt å lage en oppfølger til superhelteposet uten Downey Jr. som Iron Man.

– Han er Iron Man. På samme måte som at Sean Connery var Bond i sin tid. Jeg har ingen intensjoner om å lage “The Avengers 2” uten ham, og jeg tror heller ikke at jeg blir nødt til å gjøre det. Jeg tror ikke det er verken i min, Marvels eller Downey Jr.’s interesse, og jeg tror alt løser seg, forteller Whedon til The Daily Beast.

Siste nytt i forhandlingene mellom Downey Jr. og Marvel er at førstnevnte skal være villig til å spille i både “The Avengers 2” og “The Avengers 3”, men at han foreløpig ikke er lysten på nye filmer i “Iron Man”-serien på grunn av alderen.

– Jeg skulle gjerne startet på en ny “Iron Man”-film i morgen. Problemet er bare at det ikke blir i morgen, sa 48-åringen nylig i et intervju med Entertainment Weekly.

Selv om deltakelsen i “The Avengers”-oppfølgerne nå virker å være sikkert, forbereder både Whedon og Marvel seg på et liv uten Downey Jr.

– Jeg vet at dette er Hollywood, og at man må akseptere tingenes tilstand. Man må være forberedt på det uventede. Men jeg elsket å jobbe med Robert, og alle vet at han gikk inn i Tony Stark-rollen på en måte ingen andre kunne gjort, sier Whedon.