3
Woody Harrelson i korrupsjonens høysete

Tittel:
Rampart
Sjanger:
Drama
Varighet:
1 t. 48 min.
Aldersgrense:
15
Skuespillere:
  • Woody Harrelson
  • Robin Wright
  • Ben Foster
  • Sigourney Weaver
  • Ice Cube
  • Steve Buscemi
Regissør:
Oren Moverman

Woody Harrelson ble nominert til Independant Spirit Award for sin solskinnsrolle i “Rampart”.

Og med solskinnsrolle mener jeg egentlig rake motsetningen – om ikke det gikk klart nok fram. Han spiller nemlig “Date Rape” Dave, en i overkant erfaren politimann, med et suspekt snarveisleksikon på innerlomma og et usedvanlig stygt rykte. Når han plutselig blir angrepet av noe scum, gir han tilbake med samme mynt. Problemet er at hendelsens siste akt ble omhyggelig dokumentert. Kan det ha vært planlagt?

For nå – endelig – kan L.A.P.D.-sjef Confrey (Sigourney Weaver) finne påskudd for å avskjedige Woody den råtne. Men han gir seg ikke uten kamp.

Vel og bra det, men når denne ene kampen plutselig handler vel så mye om å beholde familien som den handler om å beholde jobben – ja, så får selv Woody det tøft.

Replikkene er tidvis lekre (og avanserte) og prestasjonene fra det imponerende skuespillerensemblet er som ventet tilfredsstillende. Men handlingen blir litt døll etter hvert. Kanskje fordi det ligger mer mellom linjene enn hva jeg evner å få med meg, men det kan også være fordi Woodys problemer sniker seg på altfor tregt.

Samtidig er det interessant å måtte erkjenne at man faktisk heier på skurken. Det er jo en aldri så liten sjeldenhet. Men hvor mye man heier på han er annen sak. Og da står vi plutselig midt i filmens kjerneproblem: Hvem bryr seg, egentlig?

For om vår venn og purkeskurk seirer til slutt har midlene alltid vært ufine. Og det er ingen andre man får noe særlig gnist for. Ingen er utelukkende sjarmerende, selv ikke døtrene. Resultatet er med andre ord lite engasjerende, på tross av en hel del fine prestasjoner.