4
Zac Efron på vei opp

Tittel:
We Are Your Friends
Sjanger:
Drama, Komedie, Musikk
Varighet:
1 t. 36 min.
Aldersgrense:
12
Skuespillere:
  • Zac Efron
  • Wes Bentley
  • Emily Ratajkowski
  • Jon Bernthal
Regissør:
Max Joseph

Tenåringssjarmøren Zac Efron har blitt voksen. Det er det bare å venne seg til.

For den billedskjønne “High School Musical”-valpen har mer enn sang og dansetrinn å vise til. Nå evner han blant annet å anlegge skjegg, noe som også gjør han interessant for litt eldre damer. I likhet med rollefiguren Cole vet Zac Efron å forføre et publikum og vi skal nok være varsomme med å utelukkende klandre utseendet for bragden. Vi er kommet dit nå at Zac Efron må anerkjennes som ettertraktet casting-objekt, og kanskje også som anstendig skuespiller i det hele tatt.

Cole er en ung, ambisiøs DJ som sammen med vennegjengen jobber som promotør for et utested. Det blir lite penger av det og karrieren står på stedet hvil. Men når DJ-stjerna James Reed (spilt av Wes Bentley) gjester utestedet åpnes plutselig en dør for Cole – til en verden som ikke bare rommer fremgang, men også en rekke store og små problemstillinger.

NRK Filmpolitiet skriver at dette er “en klisjé fra ende til annen”. Men slapp av, det er verken første eller siste gangen Filmpolitiet tar feil. “We Are Your Friends” inneholder klisjeer, i likhet med de aller fleste suksessrike filmer. Men den er ingen hylende klisjérekke som de mange klisjéjegerne kan påpeke for så å bære seg over. Rollefigurene opptrer faktisk overraskende troverdig overfor hverandre – spesielt angående et visst trekantdrama som klisjéfullt nok finner veien med i historien. Det er godt å se at folk kan være litt voksne noen ganger, selv om de er med i en film.

Som med så mange andre historier rundt potensiell fremgang, er det nettopp fremgangen som fenger mest. Klisjéfullt følelsesregister vi er gitt, altså! Når Cole finner ut av hva han musikalsk sett må gjøre, er filmen både kreativ og velskudd. Dette kunne vi godt sett mer av. Og når slutten nærmer seg, utfolder seg og omfavner deg forstår man også mer av oppbygningen. Det var ikke alt som virket like relevant underveis.

Vær klisjéfull du også – gå på kino.