5
Zack Snyders ugleshow

Tittel:
Legenden om vaktuglene
Sjanger:
Animasjon, Eventyr
Varighet:
1 t. 37 min.
Aldersgrense:
7
Skuespillere:
  • Jim Sturgess
  • Hugo Weaving
  • David Wenham
Regissør:
Zach Snyder
Originalstemmer:
  • Per Christian Ellefsen
  • Paul Ottar Haga
  • Benjamin Helstad

Zack Snyder er filmverdenens estetiske ener. Nå som han imidlertid rotet seg litt bort i “Sucker Punch”, er det hyggelig å kunne ta frem en film som virkelig uttrykker Snyder-kunst på sitt beste.

Bare se på bildet over. Ugler har aldri vært kulere!

Historien er ikke alltid like viktig. “Legenden om vaktuglene” er et godt eksempel på det. Men så lenge det kompenseres på et eller flere områder, synes jeg det er helt greit. Men kort fortalt: Noen små, søte ugleunger blir tatt til fange av noen uskikkelige skurkeugler med onde hensikter. Heldigvis kommer noen av ugleungene seg vekk fra skurkeuglene. Derfra begynner de å lete etter de snille vaktuglene – de eneste som kan hamle opp med skurkeuglene.

Så her trengs kompensasjon! Og det får vi. Ettertrykkelig.

Zack Snyder er nemlig sitt gode, gamle jeg i denne filmen. Med seg fra filmer som “300″ og “Watchmen” har han tatt med seg visuelt ryddig og fremdragende action, og faktisk tilført animasjonsfilmen – som konsept – et nytt grep: Snyder-grepet. Og det gjør seg så inderlig vel!

I tillegg må det sies at også røffheten er tatt med. Å se ugler rive andre ugler i stykker er temmelig kult og også overraskende. Forrykende scener! Spørsmålet er om det egner seg for barn … Jeg vet sannelig ikke. Men jeg tror det.