Zack Snyder svarer på castingkritikken

“Batman vs. Superman”-regissøren letter litt på sløret.

“Det er veldig morsomt å komme inn i en verden hvor forskjellige superhelter sameksisterer i samme univers. Vi har mange baller i lufta. Som fan er det en fantastisk mulighet,” sier Snyder til LA Times ifølge Total Film.

“Filmen kommer til å ta Superman- og Batman-universene og eksplodere dem. Man blir ikke like knyttet til mytologien når begge skal tolkes. Med “Man of Steel” måtte vi skape en bakgrunnshistorie. En mytologi. Men nå kan vi bare slippe dem løs. Det er gøy!”

Mannen bak filmer som “Man of Steel”, “300”, “Watchmen” og “Dawn of the Dead” har måttet tåle kritikk for enkelte skuespillervalg. Spesielt Ben Affleck som Batman og Jesse Eisenberg som Lex Luthor er det blitt satt spørsmålstegn ved, men Snyder mener å ha stålkontroll.

“Vi kjenner materialet. Det gjør dessverre ikke fansen. Så vi caster med tanke på hva som skjer i manuset. Jeg tror Jesse kommer til å bli en fantastisk Lex. La oss ikke glemme at han har blitt nominert til en Oscar. Det er ikke sånn at jeg bare plukket en venn til å spille fyren.”

Likevel har Snyder full forståelse for at kritikken flyter til overflaten.

Ifølge Snyder vil filmen, som har premiere i 2016, starte innspillingen om cirka én måned.